İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu İstasyon Meydanı’nda miting düzenledi. Mitinge AKP İstanbul Milletvekili İffet Polat ve AKP’nin Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy da katıldı. Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, “İstanbul’a tarihinin en yüksek polisini vereceğiz. 2-3 gün sonra 15 bin polis alıyoruz. 5 bin polisi İstanbul’a vereceğiz. Artık hem polisimiz rahat çalışsın hem milletimiz […]

Soylu: İstanbul’a tarihinin en yüksek polisini vereceğiz

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Zeytinburnu İstasyon Meydanı’nda miting düzenledi.

Mitinge AKP İstanbul Milletvekili İffet Polat ve AKP’nin Zeytinburnu Belediye Başkan adayı Ömer Arısoy da katıldı.

Süleyman Soylu burada yaptığı konuşmada, “İstanbul’a tarihinin en yüksek polisini vereceğiz. 2-3 gün sonra 15 bin polis alıyoruz. 5 bin polisi İstanbul’a vereceğiz. Artık hem polisimiz rahat çalışsın hem milletimiz rahat çalışsın. Çünkü bu FETÖ’den dolayı azalma olmuştu. İhraçlar olmuştu. İçimizdekileri ayıklamıştık. Onu bir şekilde tamamlamaya çalışıyoruz. İstanbul’a bin bekçi daha vereceğiz. Geceleri daha huzurlu olacak. Bu istikrar için bizim kuvvete, güce ihtiyacımız var. Bizim bu istikrarı devam ettirmeye ihtiyacımız var. 2023 için 2053 için, 2071 için” dedi.

Soylu, iki kez 10 bin bekçi aldıklarını hatırlatarak, “Şimdi 8 bin bekçi alıyoruz. Çarşamba günü alıma çıkacaklar. 28 bin bekçi olacak. İstanbul’a şu ana kadar 4 bin bekçi verdik. Yeni geleceklerle birlikte bin bekçi daha vereceğiz. İstanbul’daki bekçi sayısı 5 bin olacak. İstanbul’da evden hırsızlık günde 78’di, 57’ye düştü. Tüm Türkiye’de yüzde daha düştü. İstanbul ve Türkiye’deki asayişçileri topladık, bu oranı yüzde 30 daha düşürmelerini tembihledik. 3-4 gün sonra açıklanacak 15 bin polis daha alıyoruz. 5 binini İstanbul’a vereceğiz. Artık İstanbul, her tarafında huzurun, güvenin, asayişin temin edildiği bir şehir olacak. Huzurun, güvenliğin başşehri İstanbul olacak.” diye konuştu.