İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Avukat Ebru Timtik'in fotoğrafını baro binasına asan İstanbul Barosu'na tepki gösterdi. "İstanbul Barosu'na da yazıklar olsun, İstanbul Barosu'nun yöneticilerine de yazıklar olsun" diyen Soylu, "Şahsım adına da onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Soylu, İstanbul Barosu'nu hedef aldı: Suç duyurusunda bulunacağım

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adil yargılanma talebi ile başladığı ölüm orucunun 238'inci gününde yaşamını yitiren Avukat Ebru Timtik'in fotoğrafını baro binasına asan İstanbul Barosu hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinde subay ve astsubay mezuniyet töreninde konuştu.

"Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosu'na asanları şiddetle kınıyorum" diyen Soylu, "Savcı Selim Kiraz'ı şehit eden, bu ülkeyi huzursuz etmeye çalışan, jandarmamızın dağda fellik fellik arayıp etkisiz hale getirdiği DHKP-C terör örgütü mensuplarının fotoğrafını bugün İstanbul Barosu'na asanların bu milletin değerleriyle hiçbir ilgisi yoktur" ifadelerini kullandı.

Açıklamasında, "İstanbul Barosu'na da yazıklar olsun, İstanbul Barosu'nun yöneticilerine de yazıklar olsun" diyen Soylu, "Şahsım adına da onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım" dedi.

Soylu ayrıca, "Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanı ile oynamasınlar artık" diye konuştu.