İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul’un huzuru Moskova’dan başlar. 21’inci yüzyılın paradigması budur" dedi ve ekledi "Moskova’nın huzuru Berlin’den, Bağdat’tan, Şam’dan başlar. Berlin’in huzuru Tahran’dan başlar. Eğer 21’inci yüzyıl kendi güvenlik meselesini böyle okuyamazsa bugün karşı karşıya kaldığımız gibi Batı'nın acizliği ile karşı karşıya kalırız."

Soylu: İstanbul’un huzuru Moskova’dan başlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “İstanbul’un huzuru Moskova’dan başlar. 21’inci yüzyılın paradigması budur. Moskova’nın huzuru Berlin’den, Bağdat’tan, Şam’dan başlar. Berlin’in huzuru Tahran’dan başlar" açıklamasını yaptı.

İHA'nın aktardığına göre, İçişleri Bakanı Soylu, Türkiye Belediye Başkanları Birliği Genel Kuruluna katıldı.

Burada yaptığı konuşmada şu anda sınırlarda yaklaşık 2 milyon insanın bulunduğunu söyleyen Soylu, “Her gün 4 bin, 5 bin kişi Afganistan sınırından İran sınırını zorluyor. Nasıl bir coğrafyada olduğumuzu anlatabilmek, bir fotoğraf ortaya koyabilmek için söylüyorum. Biz hemen sınırımızın altındaki 3.9 milyon İdlib’de canını kurtarmak için çadırlara sığınan insanlara el uzatan bir milletiz. Yaklaşık 50 bin briket ev yapıldı orada. Şu anda 65 bin ev tamamlanmak üzere. Azez ve Cerablus o bölgenin en büyük ticaret merkezidir. Şu anda 2 bine yakın sanayi sitesi yapıldı. Biz Batı'nın sömürgeci model tarzını ortaya koyan bir millet değiliz, büyük bir medeniyetin evlatlarıyız. Bunu hep birlikte yapıyoruz. Orada yapılan 2 bin sanayi sitesi, oradaki huzurla birlikte yapıldı” diye konuştu.

Hükümetin ve yerel yönetimin birbirinden bağımsız olmadığını kaydeden Soylu, şunları söyledi: “Her birinin birbiriyle ilişkisi en yüksek seviyededir ve devam etmektedir. Bu bizim etrafımızdaki coğrafyadan da bağımsız değildir. Bir güvenlik toplantısında söylediğimi burada da söylemek isterim. İstanbul’un huzuru Moskova’dan başlar. 21’inci yüzyılın paradigması budur. Moskova’nın huzuru Berlin’den, Bağdat’tan, Şam’dan başlar. Berlin’in huzuru Tahran’dan başlar. Eğer 21’inci yüzyıl kendi güvenlik meselesini böyle okuyamazsa bugün karşı karşıya kaldığımız gibi Batı'nın acizliği ile karşı karşıya kalırız. Temel problem budur. Dünyada küresel problemler var ama hiçbir küresel çatı örgüt bu problemlere herhangi bir rehberlik yapabilme kabiliyetine, iradesine veya kapasitesine sahip değildir. Ülkeleri kendi yerel çözümleriyle karşı karşıya bırakmışlardır. Dünya Sağlık Örgütü dahil ortak bir rehberlik sunamamıştır.”