İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu bir kez daha hedef aldı, "Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır" dedi.

Soylu, Kaftancıoğlu'nu bir kez daha hedef aldı: "Terör örgütlerinin soytarısıdır"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alan açıklamalarda bulundu.

Soylu, Kaftancıoğlu'na yönelik, "DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır" dedi.

Twitter hesabından açıklama yapan Soylu, şunları söyledi:

"Canan Kaftancıoğlu, terör örgütlerinin soytarısıdır. CHP İstanbul İl Başkanı DHKP-C, PKK/KCK ve MLKP Terör Örgütlerinin elemanıdır. DHKP-C ve PKK/KCK propagandası yapmaktan İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemesindeki 2019/171 esas no’lu dosya kapsamında 1 yıl 8 ay ceza almıştır.

MLKP’nin sözde kurucu liderlerinden Hasan Ocak, PKK’nın kurucularından Sakine Cansız, DHKP-C’li Ebru Timtik... Sözde liderleştirdiği teröristlerden sadece bir kaçıdır."

Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolarla ilgili açıklamalarda bulunan Soylu dün, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nu hedef alarak, “Buradan sormak istiyorum, bir siyasi parti il başkanının, üniversitedeki bir rektör atamasında oranın önüne terörle iltisaklı militanlarıyla beraber gelenlerin içerisinde ne işi var?” demişti.

Kaftancıoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CHP’si ve CHP’li il başkanları illerindeki tüm kesimlerin sorunlarıyla ilgilenir, takipçisi olur ve haklı mücadelenin yanında yer alırlar. Kibir göstermez davetlere de icabet ederler. Kıskanmayın ne olur, çalışın sizin de bizler gibi il başkanlarınız olur:))" yanıtını vermişti.

KAFTANCIOĞLU, ERDOĞAN'A DAVA AÇACAĞINI DUYURMUŞTU

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Boğaziçi protestolarını değerlendirirken "Ben öğrencilerle niye görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olanlar terörist. İstanbul İl Başkanı orada, o zaten bir DHKP-C militanıdır" demişti.

Kaftancıoğlu, kişisel Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada Erdoğan’a tepki gösterirken, “Genel Başkanım Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatıyla tüm yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı, Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında "Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme ve Yargı Görevini Yapan' Etkilemeye Teşebbüs suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağımı ve ayrıca tazminat davası açacağımı kamuoyuna saygıyla duyururum” ifadelerini kullanmıştı.