CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun 'uyuşturucu ve kara paklama aklama' yönündeki açıklamalarını hedef alan İçişleri Bakanı Soylu, "Bir dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim" dedi. "CHP-FETÖ İlişkisi-FETÖROMAN" isimli ve kırmızı kapaklı bir raporu gösteren Soylu, "Bu açılacak" diye konuştu.

Soylu, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Bu dosya açılacak
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu 'uyuşturucu ve kara para' üzerine yaptığı açıklamalarla hedef aldı. "Geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, bir dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim" dedi.

Soylu, "Ana muhalefet lideri maalesef hezeyanlar içerisinde. Her daim bu tip iddialar ortaya koyuyor. Altı boş, herhangi bir tutarlılığı, dayanağı olmayan ve bir olaydan mülhem, yani neşet eden hadiseleri sanki bütün her şey onun içerisindeymiş gibi anlatmaya çalışan, siyasetini iftira ve yalana dayandıran bir anlayışı söz konusu. Sadece o değil, kendi arkadaşları da öyle. Yani geleneksel bir iftira ve yalan siyasetiyle, bir dezenformasyonla karşı karşıya olduğumuzu ifade etmeliyim" diye konuştu.

"BU BİR FETÖROMAN"

Kılıçdaroğlu'nun, "Süleyman Soylu'nun fotoromanı var" dediğini anımsatan Soylu, "CHP-FETÖ İlişkisi-FETÖROMAN" isimli ve kırmızı kapaklı bir raporu göstererek "Bu açılacak. Hani 'Yapanın yanına bırakmayacağız, yakasını bırakmayacağız' diyoruz ya... Bu bir FETÖROMAN. Ama bu gerçek bir FETÖROMAN. Yani Kılıçdaroğlu'nun FETÖ ile ilişkisini ortaya koyan. 32 basamak bir FETÖ ilişkisi. Türkiye Cumhuriyeti devletini boş beleş bir devlet zannedenler yanılırlar. Kılıçdaroğlu, SSK'daki basiretsiz ve beceriksiz yöneticiliği ile Türkiye Cumhuriyeti devletinin halini karıştırmasın" diye konuştu.

Soylu, TV100 kanalında canlı yayınlanan programda gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

JANDARMA VE EMNİYET'İN SUÇ DUYURUSU: DURUŞMALARA GİTMEK İSTERİM

Kılıçdaroğlu'nun uyuşturucu açıklamalarıyla ilgili kendisinin, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığının bulunduğu suç duyurularından nasıl bir sonuç beklediğine ilişkin soruya Soylu, "Bir iftirayla karşı karşıyayız ve bu iftiranın sahipleri bunları ispat etmek ve kanıtlamak zorundadır. Bu iftiranın sahipleri bunları o mahkemede anlatacaklar. Yanında ne olduğu belli olmayan birisiyle çıkıp, CHP'de onun için neler söylediklerini de hepimiz biliyoruz, bir değerlendirme yapıp, devletin kurumlarını ilzam etmek, aşağılamak, iftira etmek ve onları suça bulaşmış olarak nitelendirmenin elbette ki hukuksal karşılığı olacaktır. Öyle kolay bir iş değil. Öyle Amerika'dan, sağdan, soldan üflemelerle bu iş Türkiye'de karşılık bulmaz" yanıtını verdi.

Soylu, "Duruşmalara gidecek misiniz?" sorusunu ise "Çok gitmek isterim. Gideceğim tabii. Niye gitmeyeyim? Karşı karşıya kalacağız." şeklinde yanıtladı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ KENDİNİ MUHAFAZA EDEBİLMEK İÇİN KİMYASAL SİLAH YALANINI UYDURDU"

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) operasyonlarda kimyasal silah kullandığı iddialarına ilişkin de konuşan Soylu, Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı'yı da hede alarak, "Buradaki mantık şu, örgüt sıkıştı, can havliyle bağırıyor, 'Ey Amerika, ey Amerika'nın Türkiye'deki müttefikleri, ey onların evlatları, ey besledikleri, ey Amerika'nın Türkiye'deki operasyon çocukları, ne olursunuz, bana sahip çıkın' diyor ve ses nereden geliyor? Türk Tabipler Birliği Başkanı'ndan geliyor" ifadelerini kullandı.

Soylu, şunları söyledi:

"17 Nisan 2022'de Zap'ta, ki Zap çok önemli bir yerdir, TSK büyük bir başarının altına imza atmaktadır. Zap demek, terör örgütü PKK'nın kalbi demektir, Türkiye'ye en yakın işlevsel noktasıdır, hem aktarım noktasıdır hem eğitim noktasıdır hem kalış noktasıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti aldığı kararla oraya operasyon düzenlemiştir. Bu operasyonun adı Pençe-Kilit Operasyonu'dur. Bu operasyonu akamete uğratabilecek için ve terör örgütü kendini muhafaza edebilmek için kimyasal silah yalanını uydurmuştur. Bu bir iftiradır. Peki bu iftira neyin üzerinden geldi? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı diye aklıevvel, bu ülkeye karşı husumet besleyen, başkalarıyla iş birliği içerisinde bulunan bir şahıs tarafından geldi. Buradaki mantık şu, örgüt sıkıştı, can havliyle bağırıyor, 'Ey Amerika, ey Amerika'nın Türkiye'deki müttefikleri, ey onların evlatları, ey besledikleri, ey Amerika'nın Türkiye'deki operasyon çocukları, ne olursunuz, bana sahip çıkın' diyor ve ses nereden geliyor? Türk Tabipler Birliği Başkanı'ndan geliyor."

"12 KASIM'DAKİ TATBİKATTA İHA'LAR DA KULLANILACAK"

Bu yılı "Afet Tatbikat Yılı" ilan ettiklerini anımsatan Soylu, 12 Kasım'da yapılacak deprem tatbikatına ilişkin "Her türlü saldırıya karşı aslında Türkiye'nin hazırlıklı olmasını ortaya koyan bir tatbikattır." dedi. Tatbikatta insansız hava araçlarının da kullanılacağını belirten Soylu, tatbikat sırasında TRT'de altyazı, radyolarda ise anonsla tatbikat yapıldığı bilgisinin paylaşılacağını söyledi.

AA