İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, göçmenler ile ilgili yaptığı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Soylu, Kılıçdaroğlu'nu iftira atmakla suçladı ve "Bu yaklaşımını kınıyor ve hidayet diliyorum" dedi.

Soylu, Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı: Bu yaklaşımını kınıyorum

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı. Soylu, CHP liderinin göç meselesi ile ilgili olarak iftira attığını iddia etti.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'ye yasa dışı yollarla girmeye çalışan 253 bin 299 kişinin sınırda engellendiğini" ifade etti.

"Sınırlarda görevlendirilmek üzere 500 ek güvenlik korucusu kaydırıldığı" belirten Soylu, "sınırda yapılan devriye yollarına ek olarak termal kamerayla donatılan yüksek teknolojiye sahip 82 zırhlı devriye aracıyla sınırdaki geçişlere anında müdahale edildiğini" ifade etti.

"​​​​​​​Bahsedilen bu önlemler neticesinde 2020'de güney ve doğu sınırlarımızda 505 bin 375 kişinin ülkemize yasa dışı yollarla girişi, sınırlarımızda engellenmiştir. 2021'de ise bugüne kadar 253 bin 299 kişinin de aynı kapsamda geçişi engellenmiştir" diyen Soylu, şunları söyledi:

"Son 7 yıldır dünyaya örnek bir göç yönetimi sergileyen ülkemizin söz konusu başarısı sadece uluslararası koruma, geçici koruma ya da düzenli göç alanından değil düzensiz (kaçak) göçle mücadele alanından da kaynaklanmaktadır. Türkiye uzun yıllardır göçte hem hedef hem de geçiş (transit) ülkedir ve ciddi bir düzensiz göç baskısıyla karşı karşıyadır. Bu bağlamda, denizde ve karada, verilerini sık sık kamuoyuyla paylaştığımız düzensiz göçmen yakalamaları ve buna bağlı geri gönderme operasyonları gerçekleştirmektedir. 2018'de 268 bin, 2019'da 454 bin, 2020'de 122 bin 302 ve 2021'de ise 72 bin 879 düzensiz göçmen sınırlarımız içerisinde yakalanmıştır. Sınır dışı edilmek üzere idari gözetim kararı alınan yabancıların tutulduğu Geri Gönderme Merkezlerinin kapasitesi Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce devralındığında 1700'lerdeyken günümüzde 20 bin seviyesine çıkartılmıştır. Yakalanan düzensiz göçmenlerin sınır dışı edilmesinde yaklaşık yüzde 45, yakalama/sınır dışı etme oranıyla Göç İdaresi Genel Müdürlüğümüz bu konuda dünyada eşi benzeri olmayan bir başarıya ulaşmıştır."

Soylu, açıklamasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hedef aldı.

İçişleri Bakanı, şunları söyledi: "Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı'nın; yeni belirlediği siyasi ikbal uğruna, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Sayın Cumhurbaşkanımıza, göç meselesi ile ilgili olarak sahada çalışan idari, sivil ve kolluk olmak üzere tüm personelimize iftira atan bu yaklaşımını kınıyor ve hidayet diliyorum."