Millet İttifakı'nı hedefine alan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Birbirlerine düşmüşler, alttan birbirlerini bıçaklıyorlar. Dertleri memleketimize, milletimize hizmet değil, 'hangi televizyonu ben sahipleneceğim'. Millete hizmet konusunda bir mücadele ortaya koymuyorlar. Medyanın sahiplenmesi konusunda bir mücadele ortaya koyuyorlar" iddiasında bulundu. Terörle mücadeleye ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Soylu, "Sadece 8-9 vilayette 120'nin altında terörist kaldı" dedi. Soylu bu sayıyı 18 Ağustos 2022 tarihinde 124 olarak açıklamıştı.

Soylu: Millet İttifakı birbirine düşmüş, birbirlerini bıçaklıyorlar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu,Kırklareli kent merkezinde düzenlenen mitingde açıklamalarda bulundu.

18 Ağustos 2022 tarihinde katıldığı bir televizyon programında 124 teröristin kaldığını açıklayan ve "Yurt içerisinde 767 üst düzey teröristi etkisiz hale getirdik" diyen Soylu, burada yaptığı değerlendirmelerde "Sadece 8-9 vilayette 120'nin altında terörist kaldı" dedi.

Soylu,"Bu ülkede Tunceli'den Kato Marinos'tan da Karadeniz'e kadar yıllarca Eren'imizi katleden, Ferhat başçavuşumuzu, Karadeniz'e yıllarca acaba bu PKK buraya nereden geldi diye endişeye sevk eden Karadeniz'in tamamı tertemizdir. Devam ediyorum. Erzurum tertemizdir. Bingöl tertemizdir. Sadece 8-9 vilayette 120'nin altında terörist kaldı. Bir evladınız olarak söylüyorum. Her türlü riski alarak söylüyoruz. Kimseden korkmadan ve çekinmeden söylüyoruz. Allah nasip edecek Cumhuriyetin yüzüncü yılında, Cumhuriyetin birinci asrında 29 Ekim 2023'te bu ülkede bir tek terörist kalmayacak" ifadelerini kullandı.

'BU OYUNUN ARKASINDA AMERİKA VE AVRUPA VAR'

Türkiye'yi göbekten bağlı bir ülke haline getirmek isteyenler olduğunu iddia eden Soylu, "Biz Amerika'ya göbekten bağlı olacağız, Avrupa'ya göbekten bağlı olacağız, onlar ne talimat verirlerse onu harfiyen yerine getireceğiz bir ülke modunda bizi görüyorlardı. Bugün velev ki büyükelçilerle masaya oturanlar yine aynısını görüyorlar. Ama bu teşkilat bugün Cumhur İttifakı büyük bir inançla bütün engelleri aşarak, şunu size söylemek istiyorum, siz devrim gerçekleştirdiniz ve mazlum ve mağdur ülkelere de milletlerin nasıl devrim gerçekleştireceğini söylediniz.

Eğer bu iradeyi ortaya koymasaydınız, siz koymasaydınız 17-25 aralıktan sonra 2014 seçimlerinde teslim olsaydınız, 6-8 Ekim olaylarından sonra teslim olsaydınız 7 Haziran'da, kasım seçimlerinde teslim olsaydınız, 15 Temmuz'dan sonra teslim olsaydınız, Hakurk'tan Afrin'e kadar terör koridorunu bugün kurmuşlardı. Bunu çok net söylüyorum. Sadece bu ülkenin bugünlerini değil, bu ülkenin yarınlarını da esir alacaklardı ve teslim olacaklardı. Bu oyunun arkasında Amerika ve Avrupa vardır. Biz sadece PKK’yı mağlup etmiyoruz, biz sadece FETÖ'yü mağlup etmiyoruz, biz sadece ekonomik saldırıları bize tetikleyenleri mağlup etmiyoruz yıllarca bu ülkenin kalkınmasını, gelişmesini istemeyen tekrar söylüyorum göbekten onlara bağlı olmamızı isteyen Amerika'yı ve Avrupa'yı yeniyoruz ve Recep Tayyip Erdoğan'la yeniyoruz, Cumhur İttifakı'yla yeniyoruz" şeklinde konuştu.

Millet İttifakı'nı hedefine alan Soylu şunları söyledi:

'MİLLETE HİZMET KONUSUNDA BİR MÜCADELE ORTAYA KOYMUYORLAR'

"Bir taraftan FETÖ ile anlaşacaklar bir taraftan PKK ile anlaşacaklar, bir taraftan sınır ötesinde tezkereye hayır oyu verecekler, bir taraftan bu ülkenin bütün ahlaki değerlerine saldıracaklar. Avrupa'ya ve Amerika'nın onlara ne dediyse hepsine teslim olacaklar. Bu ülkede milletin karşısına çıkacaklar. Millet bunların boyasını önümüzdeki seçimde bir şekilde akıtacak, dökecek ve takke düşecek kel görünecek.

Adam Sakarya’ya gidiyor, coğrafya bilgin yok, tarih bilgin yok. Bir de Sakaryalıların huzurunda söylüyor. Onlar biliyorlar her şeyin ne olduğunu, nasıl olduğunu. Bir de Türkiye Cumhuriyeti devletini idare etmeye bunlar hep beraber talip oluyorlar. Birbirlerine düşmüşler, alttan birbirlerini bıçaklıyorlar. Dertleri memleketimize, milletimize hizmet değil, 'hangi televizyonu ben sahipleneceğim'. Millete hizmet konusunda bir mücadele ortaya koymuyorlar. Medyanın sahiplenmesi konusunda bir mücadele ortaya koyuyorlar. Allah esirgesin Allah milletimizin eline bunları düşürmesin"

AA