İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "23 yıl evvel iktidara karşı muhalefette olduğumuz dönem birtakım eylemler ortaya koyduk. Birtakım pahalılıklara; otoban, otoyol, neyse işte eleştirdiğimiz oldu. Ama yakıp yıkmadık" dedi. Soylu, "Maalesef siyasetimize terörizmin meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor, maalesef siyasetimize anarşizmin meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor" ifadelerini kullandı.

Soylu: Muhalefette olduğumuz dönem eylemler ortaya koyduk ama yakıp yıkmadık

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Maalesef siyasetimize anarşizmin meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor" açıklamasını yaptı.

Süleyman Soylu, Barış Grubu üyesi Aysel Doğan'ın cenazesine katılan HDP Milletvekili Alican Önlü'yü hedef aldı.

Soylu, açıklamasında, "Bir teröristin cenazesine sözde HDP milletvekili, katılıyor, polise taş atıyor. Ve bu, meşrulaştırılmaya çalışılıyor" dedi.

"Peki sadece bu kadar mı?" diyen Soylu, şöyle devam etti: "Arkadaşlar ben de il başkanlığı yaptım. Yaklaşık 4-4,5 yıl... Yani 1999, 23 yıl evvel iktidara karşı muhalefette olduğumuz dönem birtakım eylemler ortaya koyduk. Birtakım pahalılıklara; otoban, otoyol, neyse işte eleştirdiğimiz oldu. Ama yakıp yıkmadık. İl başkanlığı yaparken o dönemlerde, hepimiz siyasetin içerisinden geliyoruz, devlete 'katil devlet' demedik. Bir taraftan 6'lı masaya oturacaksınız, siyasi etik yasası ortaya koyacaksınız, diğer taraftan bu ülkenin cumhurbaşkanına hakaret edeceksiniz. Siyasi etik yasası mı istiyorsunuz, yoksa istediğiniz kişiye hakaret etme özgürlüğü mü istiyorsunuz?"

Soylu, şunları ifade etti: "Maalesef siyasetimize terörizmin meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor, maalesef siyasetimize anarşizmin meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor, maalesef siyasetimize kamu düzeni bozularak ortaya çıkabilecek bir ortamın meşruiyeti bulaştırılmaya çalışılıyor."