AA muhabiri Musab Turan'ın Süleyman Soylu'ya ilişkin sorduğu sorunun ardından Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan AA Genel Müdürü'nü hedef alarak "Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir" dedi.

Soylu'nun danışmanı: AA Genel Müdürü acilen istifa etmelidir, bu ne şerefsizliktir?

Anadolu Ajansı (AA) muhabiri Musab Turan'ın Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili yönelttiği soruya Soylu'nun danışmanı Mazhar Yıldırımhan'dan sert bir tepki geldi.

AA Genel Müdürü'nü hedef alan Yıldırımhan Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, "AA Genel Müdürü acilen istifa etmelidir. Bu ne kahpeliktir. Bu ne şerefsizliktir. AA muhabiri üzerinden Süleyman Soylu'ya ve hükümete suikast düzenlenmiştir" ifadelerine yer verdi.

soylu-nun-danismani-aa-genel-muduru-acilen-istifa-etmelidir-bu-ne-serefsizliktir-878628-1.

Musab Turan'ın işten çıkarılmasının ardından ikinci bir açıklama yapan Yıldırımhan, "Öğrendiğim kadarı ile AA genel müdürü yaşanan bu gelişmeden benim kadar şaşkın ve üzgün. Onunla ilgili sözümü geri çekiyorum. Ancak muhabirin yaptığı kahpelik ve şerefsizlik affedilemez. Yaptığı tam bir suikast girişimidir" dedi.

soylu-nun-danismani-aa-genel-muduru-acilen-istifa-etmelidir-bu-ne-serefsizliktir-878633-1.

Yıldırımhan, ikinci açıklamasının ardından Fethullah Gülen'i savunduğu paylaşımlarının ortaya çıkması üzerine Twitter hesabını kapattı.

soylu-nun-danismani-aa-genel-muduru-acilen-istifa-etmelidir-bu-ne-serefsizliktir-878643-1.

soylu-nun-danismani-aa-genel-muduru-acilen-istifa-etmelidir-bu-ne-serefsizliktir-878641-1.

soylu-nun-danismani-aa-genel-muduru-acilen-istifa-etmelidir-bu-ne-serefsizliktir-878640-1.

NE OLMUŞTU?

Anadolu Ajansı muhabiri Musab Turan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'ye İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili olarak, "Son günlerde gündemi meşgul eden konular var. Burada nakro bürokrasi ile ilgili iddialar ülkemizi uluslararası arenada zora soktu mu? Hükümetin buna ilişkin bir planı var mı? Ve de 19 yıllık bir toplum hareketi olarak başlayan milletin teveccühünü kazanan AK Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük? Buna ilişkin çarşıda, pazarda, metrobüste çocuklar herkes bunu konuşuyor ama sayın bakanlarımız buna ilişkin tek kelime etmiyor. Sayın Pakdemirli bakanımıza sorum da sayın Soylu kabine toplantısında buna ilişkin bir açıklama yaptı mı, savunma yaptı mı? Savunması sizleri tatmin etti mi? Sayın bakanım, üç buçuk yaşında oğlumun yüzüne bakarken maskeli balodan dolayı ben utanıyorum. Sizin çocuklarınız yok mu?" ifadelerini yöneltmişti.