Süleyman Soylu’nun istifa kararına yönelik açıklamalarda bulunan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, söz konusu istifa kararının bir operasyon olduğunu savundu. Babacan, kendi istifa sürecini hatırlatarak, “Gerçek istifa böyle olur” dedi

Soylu’nun istifası için 'operasyon' diyen Babacan, kendi istifasını hatırlattı

Demokrasi ve Adalet Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan, Karar TV canlı yayınında Ahmet Taşgetiren, Elif Çakır ve Yıldıray Oğur'un sorularını cevapladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifasının da 10 Nisan'da yaşanan kaosu buharlaştırmaya yönelik bir operasyon olduğunu söyleyen Babacan, kendi istifasını hatırlatarak, “Gerçek istifa böyle olur” dedi.,

“Benim sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp de ayrılacağımı ifade etmem, Mayıs ayındadır. Fiilen ayrılmam 8 Temmuz'dur” ifadelerini kullanan Babacan, “Samimi istifa böyle olur. Ben istanbul seçimlerini bekledim ve ayrıldım. Çok zor değil bunları yapmak ama yapılmadı. Böylesi istifalar aslında kısa vadede çok popülerite de oluştur” diye konuştu.

Babacan’ın katıldığı canlı yayında konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Açıkçası üzülüyor insan, böylesi büyük bir ülkeye ayıp oluyor. Ben 2019 Mart seçimlerinden hemen önce istifa mektubu verdiğimi daha yakınlarda kamuoyu duydu. Gerçek istifa böyle olur. Benim sayın Cumhurbaşkanı ile görüşüp de ayrılacağımı ifade etmem, Mayıs ayındadır. Fiilen ayrılmam 8 Temmuz'dur. Samimi istifa böyle olur. Ben istanbul seçimlerini bekledim ve ayrıldım. Çok zor değil bunları yapmak ama yapılmadı. Böylesi istifalar aslında kısa vadede çok popülerite de oluştur. Üstelik kriz çıkarılmış bir hafta sonu, sorumluluk kimin üzerine kaldığı ile ilgili iyi bir buharlaştırma operasyonu yapıldı. İlgi başka yöne çekildi. Peki o hafta sonu yüzbinlerce insan sokağa dökülmüş, kim bilir kaç kişiye virüs bulaşmış o akşam, hızlı ve istişaresiz bir kararla, istifa ediyor. İstifa böyle olmaz. O gün yaşananlar, kaos buharlaştırıldı bir istifa operasyonuyla. Sorumluluk ortada kaldı ve konu öyle kayıtlara geçti."

Öte yandan, koronavirüse karşı alınan önlemlerinin sığ olduğunu da söyleyen Babacan, "Böyle giderse ekonomi hem durgunluk hem de yüksek enflasyonu aynı anda yaşayacak. Bu çok tehlikeli" şeklinde konuştu.