Soylu'nun Peker iddialarına ilişkin soruşturma Meclis gündeminde: Neden hâlâ sonuçlandırılmıyor?

Politika Servisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Sedat Peker’den her ay 10 bin dolar alan siyasetçi hakkında açılan soruşturma sonuçlandırılamadı. Konuyu Meclis gündemine getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, “Tüm istihbarat birimleri Soylu’nun elinde. Dolayısıyla Soylu’nun savcılığa sunduğu bilgi ve belgeler ışığında önce soruşturma sonra da dava açılması gerekirdi. Tüm bu bilgiler kamuoyuna açıklanmadıkça başta Soylu olmak üzere Cumhur İttifakı mensubu tüm siyasetçiler zan altındadır. Kimse bu olayın üstünü örtmeye kalkmasın” dedi.

Siyaset-mafya-ticaret üçgeninin önemli köşelerinden biri olan bu konunun acilen açığa çıkarılmasının önemine dikkat çeken Emir, şunları söyledi: “Tüm istihbarat birimleri Soylu’nun elinde. Dolayısıyla Soylu’nun savcılığa sunduğu bilgi ve belgeler ışığında önce soruşturma sonra da dava açılması gerekirdi. Soylu, savcılığa hangi belgeleri sunduğunu, 10 bin dolar alan siyasetçinin kim olduğunu artık kamuoyuna açıklamak durumundadır. Tüm bu bilgiler kamuoyuna açıklanmadıkça başta Soylu olmak üzere Cumhur İttifakı mensubu tüm siyasetçiler zan altındadır. Adalet Bakanlığının süreçle ilgili kamuoyuyla paylaşacağı bilgiler, Cumhur İttifakı’na mensup tüm siyasetçilerin itham altında kalmasının ve siyasetin kirlenmesinin bir nebze da olsa önüne geçecektir. Kimse bu olayın üstünü örtmeye kalkmasın. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu işin peşini bırakmayacağız.”

Emir, soru önergesinde Bakan Bekir Bozdağ’a şu soruları yöneltti: “Ayda 10 bin dolar alan siyasetçi ile ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunulmuş mudur? Bulunulduysa, kim suç duyurusunda bulunmuştur? Bu konuda bir soruşturma açılmış mıdır? Açıldıysa, hangi tarihte açılmıştır? Soruşturma, şu anda hangi aşamadadır? İçişleri Bakanı’nın, kendi tabiriyle ‘elinde kesin bilgiler bulunduğunu’ söylemesine rağmen, dava neden hala sonuçlandırılmamıştır?”