İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya, iki yıl önceki konuşması sırasında ‘hakarette bulundukları’ iddia edilen iki Saadet Partiliye 7 biner lira para cezası verildi. Sanıklar, Soylu’nun, “Saadet Partisi’nin PKK ile anlaşma yaptığı” yönündeki sözlerine, “Eğer böyle bir anlaşma varsa, Allah bu anlaşmayı yapanların belasını versin” şeklinde itiraz ettiklerini belirtti.

Soylu’nun ‘PKK’ iddiasına itiraz eden Saadet Partililere para cezası verildi

Saadet Partisi üyeleri R. Çamlıca ve Y. Çamlıca'ya, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya Mart 2019’da İstanbul Üsküdar’daki konuşması sırasında hakaret ettikleri iddiasıyla para cezası verildi.

AA’nın aktardığına göre Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanıklar ve avukatları ile müşteki Süleyman Soylu'nun avukatı katıldı.

Sanık R. Çamlıca savunmasında herhangi bir hakarette bulunmadığını belirterek, Soylu’nun Saadet Partisi ile PKK’nin anlaşma yaptığı yönündeki sözlerine itiraz ettiğini söyledi. R. Çamlıca, “Saadet Partisi'nin PKK ile anlaşma yaptığına ilişkin sözleri duymam üzerine ben sadece ‘ne alakası var' şeklinde tepki gösterdim. Kimseye hakaret etmedim. Herhangi bir suç işlemedim. Beraatimi talep ediyorum” dedi.

Sanık Y. Çamlıca da savunmasında, Soylu'ya aynı sözü nedeniyle itirazda bulunduğunu kaydederek, “Bir Saadet Partili olarak, ‘Eğer böyle bir anlaşma varsa, Allah bu anlaşmayı yapanların belasını versin’ şeklinde tepkimi gösterdim” dedi ve kimseye hareket etmediğini söyledi.

Mahkeme, ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı alenen hakaret’ suçunun işlendiğinin sabit olduğunu savunarak, sanıklara ayrı ayrı 7 bin 80 lira adli para cezası verdi.

İddianamede, sanıkların ‘kamu görevlisine alenen hakaret’ suçundan ayrı ayrı 2 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyordu.