CHP'li Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "2016'da çökertilen mafya tipi organize suç örgütü sayısı 5'ti. Bu sayı 2022'de 133'e çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine geldi" açıklamasına değindi. Altay, "Yani kendisinden önceki bakanlar ve başbakan çetelere göz yummuş. Sayın Erdoğan, 2016'ya kadar siz başbakanlığınız döneminde, hatta cumhurbaşkanlığı döneminde çetelere göz mü yumdunuz?" dedi.

Soylu'nun sözlerini değinen CHP'li Altay'dan Erdoğan'a: Çetelere göz mü yumdunuz?

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun sözlerine yanıt vererek, "Yani kendisinden önceki bakanlar ve başbakan çetelere göz yummuş" ifadelerini kullandı.

Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 8 bin 500 liraya çıkarılan asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığını, Türkiye ekonomisinin içinde bulunduğu durumunun hızla kötüye gittiğini belirtti.

Alınan tedbirlerin kötüye gidişi yavaşlatmadığını, aksine hızlandırdığını kaydeden Altay, "Memur ve işçi için ev, araba almak, tatil yapmak hayal bile değil artık" diye konuştu.

"ERDOĞAN'IN CEVAP VERMESİ GEREKEN BİR MESELE DAHA VAR"

Altay, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Twitter hesabının bir trole teslim edildiğini belirterek, "Devletin kozmik odasına FETÖ terör örgütünü sokmakla Emniyet Genel Müdürlüğü Twitter hesabını bir trole teslim etmek aynı şeydir" dedi.

Soylu'nun "2016'da çökertilen mafya tipi organize suç örgütü sayısı 5'ti. Bu sayı 2022'de 133'e çıkarak son 7 yılın en yüksek seviyesine geldi." açıklamasına değinen Altay, "Yani kendisinden önceki bakanlar ve başbakan çetelere göz yummuş. Sayın Erdoğan, 2016'ya kadar siz başbakanlığınız döneminde, hatta cumhurbaşkanlığı döneminde çetelere göz mü yumdunuz? Sayın Erdoğan'ın cevap vermesi gereken bir mesele daha var. Sinan Ateş cinayeti. Bu cinayet er geç aydınlatılacak." değerlendirmesini yaptı.

"MECLİS'TE BİR AYIBIN ALTINA İMZA ATILDI"

Engin Altay, Meclis'te MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye soru soran bir gazetecinin tartaklandığını belirterek, "Meclis'te yine dün bir ayıbın altına imza atıldı. Gazetecilerin sokakta, meydanda tartaklanmasını gördük, hoş değil ama gördük. Olmamalı ama oldu. İnşallah bir daha olmaz. TBMM'de bir gazetecinin iteklenmesi nedir? Bir milletvekili, parti yöneticisi tarafından iteklenmesi nedir? Gazeteciler işini yapıyor, gazetecileri itekleyeceğinize herkes işini yapsın da Sinan Ateş cinayeti de aydınlansın" diye konuştu.

"SİYASET MAHKEMEYE AYAR VEREMEZ"

Bahçeli'nin, HDP hakkındaki kapatma davası konusunda Anayasa Mahkemesi'ne ilişkin sözlerini eleştiren Altay, "Bu olmaz. Mahkeme işini yapsın. Siyaset mahkemeye ayar veremez. Seçim öncesi yargı eliyle siyasi belirsizlik yaratılamaz. Yargı eliyle siyasetin dizayn edilmesi bu ülkeye yapılabilecek en büyük yanlıştır, herkes işini yapsın" ifadelerini kullandı.

Emeklilikte yaşa takılanlara yönelik düzenlemenin henüz Meclis'e sunulmadığını da belirten Altay, "Daha fazla geciktirilmesine de tahammülümüz yok" dedi.