İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan, destek paketi beklenirken IBAN veren Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yardım kampanyası ile ilgili 'polis teşkilatında zorunlu bağış baskısı' iddialarına yanıt verdi

Soylu 'polislere zorunlu bağış' yazısını doğruladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında “Biz Bize Yeteriz” sloganıyla başlattığı kampanyası ile ilgili ‘zorunlu’ bağış tartışmaları yaşanırken, bu çerçeveye emniyet teşkilatının da dahil edildiği iddiası gündeme geldi.

Gazeteci Fatih Portakal, sosyal medya hesabından polislerin maaşlarından zorunlu bağış kesintisi olacağını iddia etti.

Her rütbeden farklı meblağların tahsil edileceğini savunan Portakal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Milli kampanyanın emniyet tarifesi: Polis memurları 100, komiser/amir 150, 4-3-2'nci derece müdürler 250, 1'incisi sınıf müdür 500 TL. Dilekçe doldurmaları istenmiş. 15'inde maaşlarından kesilecek."

soylu-polislere-zorunlu-bagis-yazisini-dogruladi-711522-1.

SOYLU DOĞRULADI

Sözcü'den Deniz Zeyrek'in haberine göre, o dilekçelerin, İçişleri Bakanlığı'nın ya da Emniyet Genel Müdürlüğü'nün merkezi olarak yaptığı bir şey olmadığını kaydeden Soylu şunları söyledi:

"İllerin hatta bölümlerin de kendi aralarında yaptığı şeyler. Devletin yasal bir kampanyası var ve teşkilat içinde bu şekilde destekte bulunmak isteyen arkadaşlar olabilir. Ben buna karışmam. Ancak hiçbir polis de bunu imzalamak zorunda değil."