İçişleri Bakanı Soylu, sel felaketinde evi hasar görenlere maddi yardım yapılacağını açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de hasar tespit raporlarıyla Tarım Kredi ve Ziraat Bankası borçlarının erteleneceğini söyledi

Soylu, sel felaketinde evi hasar görenlere maddi yardım yapılacağını açıkladı

Bursa'nın Kestel ilçesinde yaşanan yağış sel felaketinde beş kişi hayatını kaybetti, 1 kişi kayboldu. Kayıp olan 1 kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'nın Orhangazi ve İznik ilçelerinde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu.İncelemelerin ardından Soylu ve Pakdemirli yaşanan sel felaketi ilgili açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Soylu sel felaketine ilişkin yaptığı açıklamada, evi selde hasar görenlere ilk etapta 5 bin TL maddi yardım yapılacağını açıkladı. Soylu, kurtarma ekiplerinin Derya Bilen'i bulmak için çalışmalarını sürdürüğünü de kaydetti. Soylu, "6 vatandaşımız sel sularına kapılmış ve kaybolmuştu. İlk önce 2 vatandaşımız alındı, ardından bu sayı 5'e çıktı. Toplamda 5 vatandaşımızı bu selde kaybettik" diye konuştu.

TARIM BAKANI: TESPİT RAPORUYLA BORÇLAR ERTELENECEK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Sel felaketinden etkilenen köylerin bir çoğunun orman köyü olduğunu belirterek, "Bu sebeple ORKÖY kapsamında bu köylerimize 2 milyon lira biz de hibe desteği vermeyi öngördük. En azından tarımsal faaliyetin sürdürebilmesi ve yaşanan acılara bir miktar da olsa telafi olabilmesi kapsamında böyle bir şey yapalım dedik" diye konuştu.

Pakdemirli, "Bundan dolayı hasar görmüş arkadaşlarımız ellerindeki hasar tespit raporlarıyla Tarım Kredi'ye borçlarını, Ziraat Bankası'na borçlarını erteleyebilecekler. Bu konuda herhangi bir sıkıntımız yok" dedi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bursa'daki selden etkilenen köylerin birçoğunun orman köyü olduğunu, ORKÖY kapsamında bu köylere 2 milyon lira hibe desteği verileceğini bildirdi.

Selden 5 ilçe, 43 kırsal mahalle ve 26 bin dekar alanın etkilendiğini belirten Pakdemirli, "Bizim burada olmamızın ana sebeplerinden biri, sel felaketinin kırsal bir alanda olması ve tarımsal faaliyetlere belli miktarda zarar veriyor olması. Zarar, hayvancılık anlamında çok önemli değil; 17 kuzu, 48 arılı kovan, 400 kanatlı bertaraf olmuş durumda" dedi.