Mardin'de temaslarda bulunan İçişleri Bakanı Soylu, ziyaret etiği ilçelerde CHP lideri Kılıçdaroğlu, ile İstanbul ve Ankara büyükşehir belediye başkanları İmamoğlu ve Yavaş'ı hedef aldı.

Soylu söylem değiştirmedi: Hedefinde 3 isim var
Fotoğraf: AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kibir, başka hiçbir şey yok. Kibri olduğu kadar hizmet yapsaydı, İstanbul hizmetlerle dolardı. Bir tane eseri yok. kendisini kimle kıyaslıyor. Tayyip Erdoğan ile kıyaslıyor. Tayyip Erdoğan İstanbul'un tarihinin en başarılı belediye başkanıydı, kıyaslayan da tarihin en başarısız belediye başkanı." dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Mardin'in Savur ve Artuklu ilçelerinde temaslarda bulundu. Soylu, programı kapsamında Artuklu ilçesinde AKP İlçe Başkanlığı önünde partililerle bir araya geldi.

Soylu, burada yaptığı konuşmada, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı.

"İMAMOĞLU TARİHİN EN BAŞARISIZ BELEDİYE BAŞKANI"

"Diyorlar ki Kılıçdaroğlu, Yavaş ve İmamoğlu var. Ya sizin tartınız, ne tartınız. Birine Ankara Büyükşehir belediye başkanlığını vermişler. Bir tane eser söylesinler, küçükken öyle söylerlerdi, şu küçük dişimi kırayım" ifadelerini kullanan Soylu, şöyle devam etti: "Birine İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını vermişler. Kibir, başka hiçbir şey yok. Kibri olduğu kadar hizmet yapsaydı, İstanbul hizmetlerle dolardı. Bir tane eseri yok. kendisini kimle kıyaslıyor. Tayyip Erdoğan ile kıyaslıyor. Tayyip Erdoğan İstanbul'un tarihinin en başarılı belediye başkanıydı, kıyaslayan da tarihin en başarısız belediye başkanı."

Konuşmasının devamında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu da hedef alan Soylu, "Öbürü kim, Kılıçdaroğlu. 3 tane koyun versen kaybeder, bir daha da bulamaz. Hepimizin başını da belaya sokar. Onun kaybetmeyeceği bir tek yer var. Ankara'daki büyükelçiliklerin adresini kaybetmez. Onları biliyordur, avucuna yazmıştır çünkü" dedi.