Türkiye son günlerde uyuşturucu ticaretine dair iddiaları tartışırken dün 1 tonun üzerinde ‘captagon’ cinsi uyuşturucu hapın yakalandığı haberinin ardından bugün de Suriye açıklarında 1,5 tonun üzerinde esrar yakalandığı bildirildi.

Soylu: Suriye açıklarında bir gemide 1,5 tonun üzerinde esrar ele geçirildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Suriye açıklarında müdahale edilen bir gemide 1,5 tonun üzerinde esrar ele geçirildiğini bildirdi.

Soylu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Sahil Güvenlik, Emniyet; Narkotik-Havacılık İHA-Özel Harekat birimlerimizce, Suriye açıklarında, uluslararası sularda büyük bir başarıya imza atıldı. Müdahale edilen gemide 1,5 tonun üzerinde esrar ele geçirildi. Allah nazardan korusun" ifadelerine yer verdi.

UYUŞTURUCU İDDİALARI MECLİS GÜNDEMİNDE

CHP'li Alpay Antmen, Panama ve Kolombiya'da ele geçirilen kokainin Türkiye bağlantılı olduğu iddialarını Meclis'e taşıyarak ismi geçen kurumlara operasyon yapılıp yapılmadığını sordu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle Meclis Başkanlığı’na soru önergesi sunan Antmen, 8 Mayıs 2021'de Panama’da, son durağı Mersin Limanı olan konteynerde 616 paket kokain ele geçirildiğini belirterek konteynerin geldiği Ekvador'daki Bolivar Limanı'nı Yılport’un işlettiğini ifade etti. Önergesinde İzmir’e teslim edilecek ve Kolombiya’dan yola çıkmak üzereyken 9 Haziran 2020’de yakalanan 5 ton kokaini de soran Alpay Antmen, "Türkiye’de kim ya da kimler bu büyük kokain sevkiyatının içerisinde yer almaktadır? Konuyla ilgili olarak Panama polisiyle irtibata geçilmiş midir? Geçildiyse, Panama polisi hangi bilgileri vermiştir? Panama polisiyle iletişime geçilmediyse neden halen geçilmemiştir? Bu uyuşturucunun Türkiye’deki sahiplerinden mi korkulmaktadır?" sorularına yanıt istedi.