Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki iş birliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bakan Soylu, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ‘çok güçlü bir yolculuğa başladığını’ söyledi. Soylu, “Bizim iş birliğimiz güçlüyse dünyada hakkaniyet çizgisine ulaşmak daha kolay olur. Elini uzatmış, mazlum insanlar bizi beklemektedir” diye konuştu.

Soylu: Suudi Arabistan ile çok güçlü bir yolculuğa başlıyoruz
Süleyman Soylu ve Suudi Arabistan Maslahatgüzarı Yousef Alharbi/AA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin Suudi Arabistan ile ‘çok güçlü bir yolculuğa başladığını’ söyledi, "Bu yolculuk sadece ticari anlamda, sadece iki ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir güç yolculuğu değil. Aynı zamanda bu yolculuk hakkın, hakkaniyetin, doğruluğun, mazlumun, mağdurun, dünyaya söylenecek doğru sözün yolculuğudur" dedi.

Soylu, Sheraton Otel'deki Suudi Arabistan Milli Günü Resepsiyonu'nda açıklamalarda bulundu.

‘MAZLUM İNSANLAR BİZİ BEKLEMEKTEDİR’

İki ülke arasındaki iş birliklerine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Soylu, sözlerini şöyle sürdü:

"Suudi Arabistan ile çok güçlü bir yolculuğa başlıyoruz. Bu yolculuk sadece ticari anlamda, sadece iki ülkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir güç yolculuğu değil. Aynı zamanda bu yolculuk hakkın, hakkaniyetin, doğruluğun, mazlumun, mağdurun, dünyaya söylenecek doğru sözün yolculuğudur. Bizim iş birliğimiz güçlüyse dünyada hakkaniyet çizgisine ulaşmak daha kolay olur. Elini uzatmış, mazlum insanlar bizi beklemektedir. Biz bunu sağlamak, dünyaya da bunu anlatmak zorundayız."

AA