İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırıya ilişkin "Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" sözlerine ABD Ankara Büyükelçiliği'nden açıklama geldi. Büyükelçilik Sözcüsü, "Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir" dedi.

Soylu "Taziyelerini kabul etmiyoruz" demişti: ABD Büyükelçiliği'nden tek cümlelik açıklama

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" sözlerine ilişkin açıklama yaptı.

T24'e konuşan ABD Ankara Büyükelçiliği Sözcüsü, "Amerika Birleşik Devletleri, terörün her şeklini kesin olarak kınamakta ve değerli NATO Müttefikimiz Türkiye ile dayanışma içinde hareket etmektedir" ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU NE SÖYLEMİŞTİ?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstiklal Caddesi'ndeki bombalı saldırı hakkında yaptığı açıklamada, "Biz, bize verilen mesajı biliyoruz, bize verilen mesajı aldık. Tekrar altını çizerek ifade ediyorum: Amerikan Büyükelçiliği'nin taziye dilemesini kabul etmiyoruz, reddediyoruz" demişti.

Soylu, "Kobani'yi, terör bölgelerini besleyen ve oradan Türkiye'nin huzurunu bozmaya çalışan bu anlayışa, kendi senatolarından para gönderen bir devletle müttefikliğimiz elbette tartışılmalıdır. Biz kimsenin düşmanı değiliz, kimsenin topraklarında gözümüz yok, kimseye kalleşlik yapmıyoruz ama bu kalleşliklere elbette ki tahammül edecek gücümüzün kalmadığını ifade etmek istiyorum" ifadelerini kullanmıştı.

İSTİKLAL CADDESİ'NDEKİ BOMBALI SALDIRI

İstiklal Caddesi'nde dün gerçekleştirilen bombalı saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 81 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "İlk bulgularla talimatın Kobani'den geldiği, eylemi yapanın Afrin'den geçtiği değerlendirmemiz var" ifadelerini kullandı.

Soylu ayrıca, "Bombayı bırakan kişi İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ekipleri tarafından gözaltına alındı" bilgisini paylaştı.

Soylu, saldırıda yaşamını yitirenlerin kimliklerini de şöyle açıkladı:

- Arzu Özsoy -1984 doğumlu

- Yağmur Uçar -2007 doğumlu (Arzu Özsoy'in kızı)

- Yusuf Meydan -1988 doğumlu

- Ecrin Meydan - 2013 doğumlu (Yusuf Meydan'ın kızı),

- Adem Topkara - 1982 doğumlu

- Mukaddes Elif Topkara - 1985 doğumlu. (Adem Topkara'nın eşi)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, bombalı saldırıyı gerçekleştiren failin Suriye uyruklu Ahlam Albashir isimli kişi olduğunu ve sorgusunda 'PKK/PYD/YPG' bağlantısını itiraf ettiğini bildirdi.

Eniyet'ten yapılan açıklamada, özel istihbarat bağlantısını itiraf eden Albashir'in, Türkiye'ye Afrin üzerinden giriş yaptığı kaydedildi. Saldırganın Küçükçekmece'de gözaltına alındığı kaydedildi.