Soylu: Terör örgütleri Rabia Naz diyerek eylemler yapıyor

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun’un Eynesil ilçesinde şüpheli şekilde yaşamını yitiren ve cinayetinin üzeri örtülmeye çalışılan Rabia Naz için eylem yapanların “terör örgütlerine legal alan açmaya çalıştıklarını” söyledi.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Rabia Naz eyleminde üç Dev-Lis’li öğrencinin gözaltına alınma görüntüsüne ilişkin de soruları yanıtlayan Soylu, şunları söyledi:

“Gözaltına alınma şekli tartışılabilir. Polis orantısız güç kullanmış olabilir. Bu noktada sürekli eğitimler veriyoruz, uyarılar yapıyoruz. Ancak terör örgütleri bir gün kadın cinayetleri bir gün Rabia Naz diyerek böyle eylemler yapıp kendilerine legal alan açmaya çalışıyorlar. Bunlara da müsaade etmeyiz.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun tehdit edilmesine rağmen koruma polislerinin çekilmesi hakkında da konuştu. Soylu, “Neyi var da özel koruma kararı veriliyor? Sosyal medyadan tehdit almayan mı var? Yüzlerce insan sosyal medyadan tehdit alıyor” dedi. Kaftancıoğlu’ndaki korumalarının çekildiğini belirten Soylu “Tehdit mehdit yok, olursa veririz. Sorumluluğu alıyorum” ifadesini kullandı.