İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacı sayısını açıkladı. Soylu bugüne kadar ülkesine dönen sığınmacı sayısının 502 bin olduğunu söyledi.

Soylu, ülkesine dönen sığınmacı sayısını açıkladı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ülkesine dönen sığınmacı sayısına ilişkin açıklama yaptı.

Ülkesine dönen sığınmacı sayısını 502 bin olarak açıklayan Soylu, "Her hafta normal zamanlarda zaten 400-500 kişi üllesine gönüllü olarak dönüyor" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Esenyurt'ta bulunan Karadeniz Dernekler Federasyonu'nda konuştu. Sığınmacıların geri döndüğü bölgeleri açıklayan Soylu, şu ifadeleri kullandı:

"Şu ana kadar 502 bin kişi gönüllü olarak ülkesine geri döndü. Her hafta ortalama normal zamanlarda geri dönüyor zaten gönüllü olarak. Geri döndüğü bölgeler neresi; bizim güvenli olarak yaptığımız bölgeler. Nereler buralar; Cerablus, Azez, Mare, El Bab, Resulayn ve Tel Abyad. 2019 yılından beri İstanbul’a sığınmacı kabul etmiyoruz. Esenyurt ve Fatih'te başka bir şey yaptık; sadece sığınmacı değil yabancı kabul etmiyoruz. Bir, bir buçuk yıllık bu uygulamada Fatih’te 25 bin, Esenyurt’ta 10 binlik bir azalma oldu."

Afganistan ve Pakistan'dan gelen göçmenlerle ilgili olarak da Soylu, "Her yakaladığımız 100 Afgan’ın 50’sini, 100 Pakistanlının 70'ini geri gönderiyoruz, yani geçen yıldan kalanları da gönderiyoruz" diye konuştu.