Tarım ve Orman Bakanı Kirişci ile İçişleri Bakanı Soylu, Marmaris'te orman yangınındaki son durumla ilgili açıklamalarda bulunuyor. Tarım ve Orman Bakanı Kirişci, yaptığı açıklamada, yangın tamamen kontrol altına alındığını bildirdi. Bakan Soylu ise bir kez daha muhalefeti hedef aldığı açıklamasında, "Üç koyun gütmekten aciz insanlar bugün Türkiye'de siyasi muhalefeti kıymetsiz hale getirmişlerdir" ifadelerini kullandı.

Soylu ve Kirişci Marmaris'te konuştu: "Yangın tamamen kontrol altına alındı"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Muğla'nın Marmaris ilçesinde ormanlık alanda çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Orman yangınının tamamen kontrol edildiğini aktaran Kirişci, soğutma çalışmalarının gün boyu süreceğini bildirdi.

Ekiplerin soğutma çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Kirişci, "Cumhurbaşkanı'mızın dünkü ziyaretlerinde sizinle paylaştığı o ihtiyatlı ifadelerini, artık yangının kontrol altına alındığı şeklinde revize edip, soğutma çalışmalarının da gün boyu ve ilerleyen günlerde devam edeceğini belirtmek isterim" diye konuştu.

Kirişci, şunları kaydetti:

"Ormanlarımızın içindeki doğal yaşamın parçası haline gelmiş varlıklarımızla canlarımızla ilgili kayıplarımız konusunda elimizde kesin bilgi olmadığı için bu üzüntümüzü belirterek, vatandaşımız noktasında insan can kaybı noktasında bir kaybımız olmadığını belirtmek isterim. Ormanın var olduğu günden beri insana ihtiyacı yoktu, kendi yaşamını sürdürdü. Fakat gün geldi devran döndü modern yaşamın birtakım dayatmalarıyla insanın bu kez ormana katkı sağlaması gündeme geldi. İnsana ihtiyacı olmayan ormanın insanın desteğine katkısına ihtiyaç duyar haline geldi. Bu desteği ihtiyaç duymanın nedeni insanlar olarak özensizliğimiz, dikkatsizliğimiz veya asli davranışlarımız oldu."

SOYLU'NUN HEDEFİNDE MUHALEFET VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise bölgedeki son duruma ilişkin yaptığı açıklamalarda muhalefeti hedef aldı. Soylu, "Üç koyun gütmekten aciz insanlar bugün Türkiye'de siyasi muhalefeti kıymetsiz hale getirmişlerdir" diye konuştu.

"Envanterde gece görüşlü helikopter yok" diyen CHP'li Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay'a da yanıt veren Soylu, "Bizim devlet hava araçlarımızın yüzde 90'ından çoğu gece görüşlüdür. Bunu herkes bilsin. Biz operasyon yapıyoruz. Gece görüşlü helikopter ayrı ve yangın söndürme cihazı ayrı, gece yangın söndürebilen hava araçları ayrıdır. Bu ikisini birbirinden ayırmak gerekir. Biz Türkiye'de gece yangın söndürebilen hava aracı kullandık mı? Evet geçen sene bunu deneyimledik. Peki dünyada bu çok kullanılıyor mu? Şimdi bu da ayrı bir sorudur fakat afedersiniz ya herkes kendi işini yapsın. Buna bir belediye başkan yardımcısı veya bir belediye başkanı karışırsa artık tuz kokmuş demektir. Sen çöpünü toplamakla mükellefsin" ifadelerini kullandı.