İçişleri Bakanı Soylu'ya "sosyal medyada hakaret" gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan kişi hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi

Soylu'ya sosyal medyadan hakaret eden kişinin 2 yıl 4 aya kadar hapsi talep edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sosyal medyadan hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan kişi hakkında iddianame düzenlendi. İddianameye göre, şüpheli hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası talep edildi.

AA'nın aktardığına göre, Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında Twitter'da hakaret içerikli yorum yazdığı gerekçesiyle E.E. hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Soruşturma kapsamında E.E. hakkında "kamu görevlisine görevinden dolayı alenen hakaret" suçundan 1 yıl 2 aydan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle iddianame hazırlandı.

İddianame, Bakırköy 36. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi.

ERDOĞAN’A HAKARETTEN TUTUKLANMIŞTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda annesi ile olan fotoğrafı altında küfür eden şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına tepki göstermişti.

Soylu, "45 gündür anam hastanede. Annemle fotomun altına küfreden alçak mahkemeye çıkıyor ve adli kontrolle serbest. Ne yapmalıyım, Bakan olsam ne yazar. Millet, devlet işleriyle boğuşurken anasının namusuna sahip çıkamamak ne ifade eder Tweetimle yeniden alınırsa da provokasyon sayacağım" demişti.

E.E., yine sosyal medya üzerinden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği gerekçesiyle "Cumhurbaşkanı'na Hakaret" suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.