Soylu: Yabancı IŞİD'liler ülkelerine gönderilecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Yakalananları kendi ülkelerine geri göndereceğiz. Biz kimsenin IŞİD mensubunun oteli değiliz'' dedi.

Bakan Soylu ayrıca, bu yıl 100 bin kaçak göçmenin yakalandığını, her gün ortalama 400-500 göçmenin yakalandığını açıkladı.

Soylu'nun açıklamaları şu şekilde:

Yakalanan yabancıları gözetim altında tutacağız sonra ülkelerine geri göndereceğiz. Diğer ülkeler IŞİD'li birisi olduğunda kendi vatandaşlığından çıkarıyor ve kendine ait bir sorumsuzluk ortaya çıkarıyor. Bizde başka ülkelerin vatandaşı IŞİD mensupları mevcut.

Biz kimsenin IŞİD mensubunun oteli değiliz. Ben ne yapayım senin teröristini. Ben vatandaşlıktan çıkardım, siz başınızın çaresine bakın, bu bizim açımızdan kabul edilebilir değildir. Bu, aynı zamanda bir sorumsuzluktur.

Sadece Hollanda'nın ortaya koyduğu süreç değil, İngiltere de yapıyor. İşin kolayını herkes bulmuş. Göçmenler yılbaşından bugüne kadar rakam 100 bin eşiğine geldi. Her gün ortalama İstanbul'da 400-500 arasında göçmen yakalanıyor sevk ediliyor.

Milyonlarca Suriyeli insan ve çocuk geldi. Bunların hiçbirinden kimseye bulaşıcı hastalık sirayet etmedi. Çocukların aşıları sağlık kontrolleri herhangi bir uyarıya gerek kalmadan başarılı bir şekilde yürütüldü. 60 bin Suriyeli kayıtlı olduğu şehre gönderildi.

cukurda-defineci-avi-540867-1.