Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve çalışanlarının ‘FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Yurt dışında bulunan Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi. Burak Akbay’ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise ‘FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik […]

Sözcü davasında mütalaa: Gazetecilere 10 yıla kadar hapis istemi

Sözcü Gazetesi sahibi Burak Akbay ve çalışanlarının ‘FETÖ’den yargılandığı davada savcı mütalaasını hazırladı. Yurt dışında bulunan Akbay hakkında kırmızı bülten çıkarılmasına ilişkin işlemlerin başlanılmasına karar verildi.

Burak Akbay’ın savunması alınamadığı gerekçesiyle dosyasının ayrılması istenilen mütalaada; sanıklar Emin Çölaşan, Necati Doğru, Gökmen Ulu, Metin Yılmaz, Mustafa Çetin, Yücel Arı, Yonca Yücekaleli hakkında ise ‘FETÖ/PDY’nin içerisindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte bu örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme’ suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mütalaada, sanık Mediha Olgun hakkında etkin pişmanlık hükümlerinin de uygulanması istendi.

Mütalaanın ardından, sanık ve avukatları mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre istedi.

Heyet, sanık ve avukatlara mütalaaya karşı beyanda bulunmak için süre vererek, duruşmayı erteledi.