Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını aktardı

Sözcü yazarı: İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti

Sözcü yazarı Serpil Yılmaz, bugün yayımlanan yazısında İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Doğa Koleji'ni satın almaktan vazgeçtiği iddiasını kaleme aldı.

Yılmaz, "Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor" ifadelerini kullandı.

"İTÜ bünyesinde çözülmeye çalışılan Doğa Koleji sorunu arap saçına döndü" diyen Yılmaz, 'İTÜ, Doğa Koleji'ni almaktan vazgeçti' başlığıyla bugün yayımlanan yazısında şu ifadeleri kullandı:

"Yapılan kapsamlı çalışmalar sonucunda bu sorunu çözmek için 400 milyon dolar gerektiği ve bu kredinin geri dönmesinin olanaksızlığı dolayısıyla İTÜ'nün teklifi reddettiği ileri sürülüyor. Doğa Koleji'ni satın almak üzere kurulan İTÜ Vakfı'nın bu sorunu çözmek için yeterli olmadığı görüşü ağır bastı.

NE OLMUŞTU?

Doğa Koleji’nde çalışan öğretmen ve emekçiler yaklaşık beş aydır maaş alamıyor. Konuya tepki gösteren bazı öğretmenler, durumu boykot ederek çeşitli okullarda derslere girmeme kararı almıştı. Veliler ise, öğretmenlere destek olmak amacıyla sokağa çıkmıştı. Doğa Koleji, bunun üzerine İTÜ Vakfı’na satılmıştı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.