Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar,  "Cumhurbaşkanı'na 'sözde Cumhurbaşkanı' demek, bu asil milletin iradesine, binlerce yıllık köklü geçmişe sahip ülkemizin değerlerine, demokrasimize ve TSK Başkomutanlık makamına saygısızlıktır" ifadeleriyle  'Sözde Cumhurbaşkanı' polemiğine katıldı.

'Sözde Cumhurbaşkanı' polemiğine MSB de katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da “Sözde Cumhurbaşkanı" polemiğine katıldı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkomutan olduğunu söyleyen Akar, "Cumhurbaşkanı'na 'sözde Cumhurbaşkanı' demek, bu asil milletin iradesine, binlerce yıllık köklü geçmişe sahip ülkemizin değerlerine, demokrasimize ve TSK Başkomutanlık makamına saygısızlıktır" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, basına getirilen yasakları ve Sözcü Gazetesi'ni okumama çağrısını eleştirirken, "Sözde Cumhurbaşkanı" ifadesini kullanması AKP ve CHP arasında polemiğe yol açtı.

ANKA'nın aktardığına göre, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da açıklama yaptı. 'Sözde Cumhurbaşkanı' polemiği üzerine yazılı açıklama yapan Akar, "Cumhurbaşkanımız, devlet yönetim sistemimizdeki en üst makam olarak devletimizin bütün kurum ve kuruluşlarının başı ve anayasamızın 117’nci maddesine göre Başkomutanımızdır" dedi.

'Türkiye'nin hak ve menfaatleri için gece gündüz çalıştıklarını' söyleyen Akar, "Ülkemizin seçilmiş Cumhurbaşkanı'na 'sözde Cumhurbaşkanı' demek, bu asil milletin iradesine, binlerce yıllık köklü geçmişe sahip ülkemizin değerlerine, demokrasimize ve TSK Başkomutanlık makamına saygısızlıktır. Düzeltilmelidir" açıklamasını yaptı.

KILIÇDAROĞLU NE SÖYLEMİŞTİ?

Kılıçdaroğlu, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü" dolayısıyla parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlemişti.

Erdoğan'ın medya üzerindeki baskı kurduğunu belirten ​​​​​​​Kılıçdaroğlu, "Basın İlan Kurumu bir anlamda 'basın infaz kurumuna' dönüşüyorsa oturup düşünmemiz gerekiyor. Nasıl bir demokrasi ve nasıl bir medya yaratmak istiyorlar? Yine 2020 yılında Türkiye'de bir ülkenin sözde Cumhurbaşkanı bir gazeteyi doğrudan hedef gösterip 'Ben o gazeteyi okumuyorum siz de satın almayıp okumayın' diye çağrı yapıyorsa orada medya üzerindeki vesayeti ve baskıyı bir düşünün" ifadelerini kullanmıştı.