Sözler tutulmadı, direniş kapıda

HABER MERKEZİ

Urfa’da, sendikalaştığı için işten çıkardığı işçileri yapılan eylemler ardından geri almak zorunda kalan Uğur Tekstil firması işvereni verdiği sözleri tutmayınca tekrar direniş başladı. İşçiler fabrika önünde basın açıklaması gerçekleştirerek “Asıl mücadele şimdi başlıyor” dedi.

İşçiler adına açıklamayı okuyan Suphi Şahinalp, "Bedeli ne olursa olsun, taleplerimiz kabul edilene kadar mücadele etmekten vazgeçmeyeceğiz" dedi. Şahinalp talepleri şöyle sıraladı:


"İşten atılan bütün işçiler koşulsuz işe alınacak ve dışarda kalan bütün işçilerin işe girişi ve sigorta girişi aynı gün yapılacak.

Sendikal tazminat davalarından feragat etmemiz isteniyorsa öncelikle bütün mahkeme ve avukat masrafları işveren tarafından karşılanacak ve bu konuda yazılı güvence istiyoruz.

Hayri Uğur’un imzaladığı taahhütnamede de söz verdiği gibi işsiz kaldığımız sürelerin ücretinin tamamının ödenmesini talep ediyoruz."

Eylemler ZARA önünde devam edecek

Şahinalp, son olarak 5 Nisan Salı günü de TBMM’ye gideceklerini söyleyerek Mecliste grubu olan bütün partilerle ve vekillerle görüşüp açıklama yapacaklarını dile getirdi. İşçiler verilen sözler tutulmazsa firmanın üretim yaptığı ZARA firmasının mağazaları önünde de eylemler gerçekleştirecek.