SOL Parti İstanbul İl Örgütü'nden kadınlar, İstanbul Sözleşmesi kararına karşı açılan ve salı günü görülecek davaya çağrı yaptı. Kadınlar yaptığı açıklamada, "İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmeyeceğiz!" dedi.

Sözleşme bizim vazgeçmeyeceğiz

HABER MERKEZİ

SOL Parti'nin İstanbul Sözleşmesi’nin feshine yönelik açtığı dava 7 Haziran Salı günü Danıştay’da görülecek. Partinin İstanbul İl Örgütü'nden kadınlar, duruşmaya çağrı yapmak için Şişli meydanında buluştu. Yapılan açıklamada kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin her geçen gün arttığına dikkat çekilerek İstanbul Sözleşmesi'nin bir an önce yeniden imzalanması gerektiği vurgulandı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kadınların yıllardır süren mücadelesi ile kazanıldığını belirten Duygu Akpınar, “Kadınlara yönelik şiddeti toplumsal cinsiyet eşitsizliği bağlamında ele alan ve insan hakkı ihlali olarak düzenleyen, kamusal ve ev içi şiddetle mücadeleyi öngören, kadına yönelik şiddetin önlenmesinin devlet politikası haline getirilmesini zorunlu kılan bir sözleşmedir. İstanbul Sözleşmesi, kadınların şiddete karşı bütünlüklü bir yaklaşımla desteklenmesini ve yanı sıra şiddetin önlenebilirliğini vurgular” ifadelerini kullandı.

HER GÜN HAKKIMIZA SALDIRI OLUYOR

Akpınar, sözleşmeden çıkılmasının, iktidarın failleri engellemeyeceğinin resmi olarak açıklaması olduğunu belirtti.

Akpınar’ın ardından konuşan Nilgün Uluocak ise şunları söyledi: “Siyasal İslamcı AKP iktidarı, yaratmak istediği toplumsal dönüşümü kadınların hayatlarına, haklarına ve hatta varlıklarına saldırı temeline oturttu. Hayatlarımızı kuşatan, kadınlara evin, ailenin dışında bir yaşam tanımayan, fıtratlı - fetvalı açıklamaları ile kadını yok sayan AKP iktidarı her gün bir hakkımıza saldırıyor. Kadınları eşit hak sahibi yurttaşlar olarak kâğıt üstünde bile olsa tanıyan yasalara tahammülleri yok.”

Nilgün Uluocak, Danıştay’’da görülecek duruşmanın önemine dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı: “Karşımızda gericilik ile mücadele var! Bu mücadele, kazandığımız haklarımızın savunusuyla birlikte esas olarak toplumun tüm dokularına işleyen karanlığa karşı eşitlik, özgürlük ve laiklik için mücadeledir.
Milyonların artık sırtında istemediği iktidar köşeye sıkıştıkça saldırganlaşıyor. Kadınlardan korkuyorlar, yıllardır kadın katillerinin, istismarcıların, tecavüzcülerin önüne kuramadıkları, kurmadıkları barikatları kadınların önüne kuruyorlar. Ancak bizler hep söyledik yine söylüyoruz: İstanbul sözleşmesi bizimdir, İstanbul sözleşmesi bütün kadınlarındır, vazgeçmiyoruz! Bütün kadınları, yaşamlarımızı hedef alan bu saldırı karşısında İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkmaya çağırıyoruz.

İstanbul Sözleşmesinin feshine karşı, SOL Parti olarak açtığımız, 7 Haziran’da Ankara’da, Danıştay’da görülecek dava duruşmasında buluşalım. İstanbul Sözleşmesi bizim, vazgeçmeyeceğiz!”