SP'li Cihangir İslam ile İçişleri Bakanı Soylu arasında 'hain' tartışması

İçişleri Bakanlığının 2020 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında, Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında 'hain' gerginliği yaşandı.

Soylu'nun görevden alınan ve yerlerine kayyum atanan belediye başkanlarına ilişkin, "Hiçbir noktada şu insanların aldığı 286 yıl 280 ay cezayı anlatamazsınız. Bu insanlar terörle iş birliği yaptılar. Görevimiz, milletimize hizmet etmeye çalışan bir anlayışı taşımaktır. Kanunun bana, İçişleri Bakanlığına verdiği yetkiden de sarfınazar edecek değilim. Kim terörle ilgili olursa olsun, hangi siyasi parti olursa olsun, buradaki iradeyi ortaya koyabilme şansına sahip" dedi.

Soylu'nun sözlerine karşı SP'li milletvekili Cihangir İslam, "Utanma da yok" şeklinde cevap verdi.

'FETÖ İLE İŞ TUTACAKSIN HAİN BEN OLACAĞIM'

Süleyman Soylu, "Utanma da yok" diyen İslam'a, "Utanma falan deme, ahlaksızlık yapma. Terbiyesiz adam, sen Türkiye Cumhuriyeti'ne her zaman ihanet ettin. Hainsin. Senin provokatör olduğunu herkes biliyor" karşılığını verdi.

Bu sırada İslam ayağa kalkarak, "Ahmet Altan'ın terörle ne alakası vardı? Susturamadığınız insanları içeri tıkıyorsunuz, 'hain' diyorsunuz. Bana hain demedin mi? FETÖ ile iş tutacaksın 'hain' ben olacağım" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu,İslam'a, "FETÖ ile iş tutanın Allah belasını versin. Hadi oradan. Şov yapıyorsun. Buraya şov yapmak için geldin" diye karşılık verdi.

Saadet Partili İslam'ın, "Erbakan'ın siyasi hayatını da siz bitirdiniz" demesi üzerine AKP ve MHP milletvekilleri İslam'ı şov yapmakla ve provokatörlükle suçladı.

Tartışmaya HDP milletvekillerinin de dahil olması üzerine gerginlik yaşandı. AK Parti-MHP ile HDP milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü.

DHA