5-0 kazandıkları Burnley maçı sonrası sorularımızı yanıtlayan Tottenham Menajeri Jose Mourinho, “Bizim için her şey iyi gidiyor. Bu form grafiğini sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” dedi

Specıal One* BirGün'e konuştu: Her şey istediğimiz gibi gidiyor

ZİYA ADNAN

Futbolun son 20 yılına damga vuran birçok teknik adam var. Şüphesiz bunlardan biri Jose Mourinho. Kazandığı başarıların yanında kendine özgü karakteriyle hep aranan, istenenlerden oldu. Portekizli efsane, birkaç hafta önce Tottenham’da menajerlik koltuğuna oturarak yaklaşık bir sene süren aranın ardından futbola geri döndü. Special One, önceki gün 5-0 kazandıkları Burnley maçı sonrası sorularımızı yanıtladı.

Aldıkları farklı galibiyetini sorduğumuz Mourinho, “Çok mutluyum. Goller attık, kalemizi gole kapadık çok kaliteli bir futbol ortaya koyduk. 17 yaşındaki Troy Parrott ilk maçına çıktı. Hakem de çok iyiydi. Bana göre attığımız dördüncü gol, onun seviyesindeki bir hakem sahada olmasaydı atılamazdı. Maç boyunca çok iyi bir performans ortaya koydu, avantaj kuralını muazzam bir şekilde uyguladı. Özetle her şey bizim için olumluydu, bu momentumu sezon sonuna kadar sürdürmek istiyoruz” diyor.


SON HEUNG-MİN GOLÜ

Son Heung-min’in muazzam golünü sorduğumuzda ise tecrübeli teknik adam şunları söylüyor: “Harika bir goldü. Bana Barcelona’da Sir Boby Robson’ın yardımcısı olduğum dönemde Ronaldo’nun Compostela attığı golü hatırlattı. Sanırım 1996 yılıydı. Çok benzer bir gol, bu yüzden benim gole verdiğim reaksiyon Boby Robson’ınkiyle hemen hemen aynı. Bir bakıma tarih tekerrür etti diyebiliriz.”

FORM DÜZEYİ

Portekizli antrenör takımın mevcut form grafiğini olumlu bulduğunu belirterek sözlerini şu şekilde noktalıyor: “Rakiplerimizi iyi analiz ediyoruz. Oyuncularım sahada her zaman hareket halinde iyi pres yapıyorlar ve sahayı iyi parselliyorlar bu da futbolumuzu yukarı çekiyor ve hücum gücümüzü artırıyor. Diğer sonuçlar da biraz önümüzü açtı ancak başarıyı getiren ana unsur bizim isteğimiz ve arzumuz.”

*Özel biri. Mourinho'nun Chelsea'nin başına geçtiği dönemde kendisine taktığı lakap.