Sermaye Piyasası Kurulu’dan Borsa İstanbul’daki şüphe uyandıran hareketlerle ilgili yapılan açıklamada, “Pay senetlerinde yapılan işlemler Borsa İstanbul tarafından anlık takip edilirken, Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır” denildi.

SPK'den Borsa İstanbul açıklaması: Anlık takip ediliyor

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Borsa İstanbul’daki ‘piyasa bozucu’ hareketlere karşı açıklama yaptı.

SPK'den yapılan açıklamada, son günlerde basında Borsa'daki manipülasyonu konu alan haberlere işaret edildi ve bunlardan ‘dalgalanma’ olarak söz edildi.

Pay senetlerinde yapılan işlemlerin Borsa İstanbul tarafından anlık takip edildiği savunulan açıklamada, "Kurulumuz da gerçek ve tüzel kişilerin piyasa bozucu hareketlerine karşı gözetim ve denetimini sürekli olarak yapmaktadır" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada ayrıca, Kurul'un, yasalar çerçevesinde, yatırımcıların korunmasını ve sermaye piyasasının gelişimini ön planda tuttuğu belirtildi.

Borsa’da son iki ayda yapılan manipülasyonlarda ilk batan, küçük yatırımcı olmuştu.

Özellikle kârlılık olarak en kötü performansı gösteren kamu bankaları hisse fiyatlarının tuhaf bir şekilde, günlerce süren tavan fiyat serileriyle yükselmesi, son birkaç gündür ise taban fiyata çakılmaları, böylece birçok yatırımcının ve piyasa katılımcısının büyük zarara uğratılması, takas sistemi riskinin tehlikeli boyuta gelmesi haberlere konu olmuştu.