SPoD: '‎Orlando‬'da gerçekleşen katliamı kınıyoruz'

Sosyal Politikalar Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), yayımladıkları bildiriyle Orlando'da bir eşcinsel gece kulübüne yapılan saldırıyı kınadı.

"Dünyanın her yerinde Onur Haftası’nın kutlandığı bugünlerde, bizler de herkesi LGBTİ topluluğundaki her bir bireyin; onuru, adaleti ve özgürlüğü için birliktelik ve dayanışma çağrısına davet ediyoruz!" cümleleriyle herkesi dayanışmaya çağıran derneğin bildirisi şöyle:

"#Orlando

Orlando’dan gelen trajik haberler karşısında şaşkına dönmüş ve derinden sarsılmış durumdayız. Pulse LGBTİ Gece Kulübü homofobinin hedefi haline gelerek bir katliam yerine dönüştü; gerçekleşen silahlı saldırı en az 50 kişiyi canından etti, hala hayati tehlikesi devam edenlerin de içinde olduğu 53 kişi yaralandı. Masum insanların canlarını alan bu nefret dolu ve anlamsız
cinayet karşısında çok üzgün ve öfkeliyiz.

Bu saldırının nefret, transfobi ve homofobi sebebi ile yapıldığı apaçık ortada. Sosyalleşmek için LGBTİ gece kulübüne giden masum insanları hedef alan saldırıyı kınıyor, tüm mağdurlar için adalet talep ediyoruz.

SPoD olarak bizler, böyle nefret ve kötülük dolu olaylar karşısında söyleyecek söz bulamıyoruz ve Orlando’daki tüm kayıplarımız için derin üzüntü hissediyoruz. Adalet, özgürlük ve eşitlik için mücadele eden bir örgüt olarak şiddete ve nefret suçlarına karşı haykırıyoruz. Kalplerimiz bu cani katliamda hayatını kaybedenlerin aileleri, arkadaşları ve LGBTİ topluluğu ile!

Bu sabah gazete manşetlerine ve televizyon ekranlarına yansıyan katliamın, Türkiye’deki anaakım medya organları tarafından bile bile yok sayılması bizi daha da endişelendiriyor. LGBTİ nefret suçlarına kayıtsız kalınması, böyle bir katliamda bile sansür uygulaması Türkiye’de anaakım medyanın geldiği noktayı gözler önüne sermektedir.

Dünyanın her yerinde Onur Haftası’nın kutlandığı bugünlerde, bizler de herkesi LGBTİ topluluğundaki her bir bireyin; onuru, adaleti ve özgürlüğü için birliktelik ve dayanışma çağrısına davet ediyoruz!

Dayanışmayla,
SPoD"