Maraş’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki iki deprem spor dünyasını da derinden etkiledi. Başta Maraş, Malatya, Hatay ve İskendurun olmak üzere depremin derinden hissedildiği bölgelerde çok sayıda sporcu göçük altında kaldı. Hatayspor futbolcuları Burak Öksüz, Kerem Alıcı ve Onur Ergün enkazdan çıkarılırken Cristian Atsu ve Sportif Direktör Savut’a ise hâlâ ulaşılamadı. Yeni Malatyaspor’un kalecesi Ahmet Türkaslan’ı kurtarma çalışmaları da sürüyor.

Spor dünyası yas tutuyor

Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7,7 ve 7,6 şiddetindeki depremler spor dünyasından birçok ismi de etkiledi. Gelişmelerden bazıları şu şekilde:

Hatay’da durum

Hatayspor’da, futbolcular Burak Öksüz, Kerem Alıcı ve Onur Ergün’ün enkazdan çıkarıldığı bilgisi paylaşıldı. Yine genç futbolculardan Bertuğ Yıldırım’ın da durumunun iyi olduğu bilgisi geldi. Hatay ekibinde enkaz altında olan Sportif Direktör Taner Savut ve Cristian Atsu’ya ise hâlâ ulaşılmaya çalışılıyor.

Yardım çağrısı

Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel, Instagram hesabından yaptığı açıklamada gözyaşlarını tutamadı ve yardım çağrısında bulundu: “Burada herkes perişan. Hatay perişan! Herkes can çekişiyor Hatay’da. Buraya lütfen ambulans yardım. Burada durumlar çok kötü. Yardım edin, insanlara ulaşamıyoruz. Kim gelecekse gelsin artık. Kimseye ulaşamıyoruz.’’

Voleybol takımı enkazda

Hatay Kadın Voleybol Takımı oyuncularının enkaz altında kaldığı belirtildi. Alanya Belediyespor oyuncusu Eneshan Can, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Hatay Kadın Voleybol Takımı’nda oynayan 14 oyuncunun kaldıkları binanın yıkılması üzerine enkaz altında kaldıklarını duyurdu.

Antrenörler göçük altında

TFF 2. Lig ekiplerinden İskenderunspor, teknik heyetten iki personelin göçük altında kaldığını açıkladı.

30-40 güreşci yardım bekleniyor

Dünya Şampiyonu güreşçi Taha Akgül Kahramanmaraş’ta güreşçilerin kaldığı binanın yıkıldığını duyurdu. Sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Akgül şu ifadeleri kullandı: “Kahramanmaraş’ta güreş kulübündeki 30-40 güreşçimizin kaldığı bina da yıkılmıştır… Sporcularımız göçük altındadır. Acil yardım bekliyoruz.”

Yeni Malatyaspor kalecisi için çalışmalar sürüyor

Yeni Malatyaspor, kaleci Ahmet Eyüp Türkaslan’ın deprem sonrası enkaz altında kaldığını açıkladı. Ayrıca henüz kendisinden haber alınamadığı duyurdu. Türkaslan’ın eşi enkaz altından çıkarılırken, 28 yaşındaki file bekçisi için de kurtarma çalışmaları devam ettiği belirtiliyor.

Kahramanmaraşlı futbolcularının kaldığı otel yıkıldı

Kahramanmaraşspor futbol takımı, kaldıkların otelin yıkılmasıyla enkaz altında kaldı. Teknik heyetten bir kişi kurtarılırken, takımın diğer üyelerini enkazdan çıkarmak için çalışmalar devam ediyor.

Ahmet Ağaoğlu: Her türlü desteği vereceğiz

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, depremden etkilenen bölgeler için ellerinden gelen yardımı yapacaklarını söyledi. Ağaoğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Çok büyük bir trajedi yaşıyoruz. Herhalde 1999 depreminden çok daha büyük, çok daha geniş coğrafyaya yayılan, can kayıplarımız fazla. Acımız büyük. Ölenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar. Enkaz altında kalanların bir an önce çıkarılması en büyük temennimiz. Ama bu işler sadece temenni ile olmuyor. Elimizden ne gelen varsa, birey olarak, kurum olarak yapabileceğimiz her şeyi yapacağımız gün bugün. Sabah Hatayspor başkanını aradım, telefonuna ulaşılamıyordu. Daha sonra Kamil Ahmet ve Erce’yi aradım. Kamil Ahmet’e ulaşamadım. Erce daha sonra beni aradı. Panik içerisindeydi. Çok büyük korku içerisindeydi. Kendi ifadesiyle 2 yardımcı hoca ve bir oyuncuya ulaşılamadığını söyledi. Panik içerisindeydi. Sakinleştirmeye çalıştım ama ne kadar başarılı oldum bilmiyorum. İnşallah enkaz altında kalanlara bir an önce ulaşılır. İş bununla bitmiyor, bu bölgeler yoğun kar yağışı altında, onlar şu anda her türlü yardıma muhtaç durumdalar”

Üç büyük yardım kampanyası başlattı

Fenerbahçe, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve çevre illerde de hissedilen deprem nedeniyle, belirleyecekleri eylem planıyla afet bölgelerindeki vatandaşların yanında olacağını duyurdu. Sarı-lacivertli kulübün sosyal medya hesaplarından yapılan ilk paylaşımda, hayatını kaybedenlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dilenirken, sonraki paylaşımlarda da hasarlı binalara girilmemesi, hayati durumlar dışında telefon görüşmelerinden kaçınılması ve haberleşmenin mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması uyarıları yayımlandı.

Beşiktaş da yapmış olduğu paylaşım da geçmiş olsun dileklerini iletirken depremzedeler için yardım kampanyası başlatılacağını açıkladı.

Galatasaray’dan yapılan açıklamada ise AFAD’ın yardım kampanyasına destek olmak üzere belirlenen ürünlerin Nef Stadı ve Taçspor Tesisleri’nde toplanarak depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi. Açıklamada, tüm sporseverlere yardım çağrısında bulunuldu.

Spor organizasyonları durduruldu

Gençlik ve Spor Bakanlığı ikinci bir açıklamaya kadar tüm ulusal spor organizasyonlarının durdurulduğunu açıkladı. Bakan Kasapoğlu’nun sosyal medyada yaptığı açıklamada, Ülkemizde yapılacak tüm ulusal spor organizasyonları ikinci bir açıklamaya kadar durdurulmuştur. İlgili tüm birimlerimiz AFAD koordinasyonunda teyakkuz halindedir. Aziz milletimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

Ampute sporcular enkaz altında

TVF Erkekler Voleybol 2’inci Lig 6’ıncı Grupta play-off mücadelesi veren Malatya Büyükşehir Belediyespor takımı oyuncularının da kaldığı Kırçuval Oteli yıkıldı.

Sözcü’de yer alan habere göre, otel görevlisi Peyami Aktuna, otelde personelle birlikte 33 kişinin kaldığını ve şu ana kadar 3 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını söyledi. Aktuna açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “İçerde toplamda 30 misafirimiz ve 3 de personelimiz vardı. Maalesef bunlardan 2 misafir ve 1 personelimizi kaybettik. İçerde Malatya Büyükşehir Belediyesi Ampute oyuncularından 4 kişi, Voleybol takımından da 11 sporcu vardı. Bunlardan 5 tanesi çıkarılırken diğerleri maalesef hala içerde ve çalışmalar devam ediyor.”

Dünyadan destek mesajı yağdı

Avrupa’daki futbol kulüplerinden depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı mesajı gönderdi.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından başsağlığı dileyen kulüplerden İspanya temsilcisi Barcelona, "Türkiye’deki deprem felaketinde yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Kalbimiz Türkiye ile birlikte" ifadelerini kullandı.

Real Madrid ise "Türkiye ve Suriye’yi etkileyen birkaç saat önce meydana gelen depremin haberini üzüntüyle öğrendik. Başkanımız ve yönetim kurulumuz, bu felaket nedeniyle derin üzüntü yaşıyor. Depremde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı dileriz. Tüm yaraların hızla sarılması için dua ediyoruz" mesajını paylaştı.

İngiltere’nin Liverpool takımı, AFAD’ın depremden etkilenen iller için yayımladığı acil iletişim numaralarını paylaşarak, "Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Dualarımız, bu büyük depremden etkilenenlerle" şeklinde görüş belirtti.

Manchester City de "Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yardım bekleyen vatandaşlara bir an önce ulaşılmasını temenni ediyoruz" mesajını yazdı.

Borussia Dortmund ise, "Türkiye ve Suriye’de yaşanan deprem felaketi bizleri derinden sarstı. Dualarımız tüm depremzedeler, aileleri, yakınları için endişelenenler ve tabii ki tüm yardım edenlerle birlikte" şeklinde mesaj iletti.