Pandemide zor şartlar altında birebir derslerini sürdüren World Challenge Club Spor Merkezi antrenörleri, beş aydır hakları olan maaşlarını alamıyor. Verilen sözlerin tutulmadığını ifade eden çalışanlar, borçlarını ödeyemedikleri için  bankalardan haciz mesajları aldıklarını anlattı.

Spor salonu sekiz işçinin maaşını ödemiyor

NİSA KÜÇÜK

İstanbul'da özel spor salonunda görev alan sekiz personel, aylarca "Ödenecek" denilen maaşlarını alamadı. Birçoğunun bankalara borçlu olduğu sekiz personel, verilen sözlerin tutulmasını ve pandemi sürecinde virüs riskine rağmen hayatlarını tehlikeye atarak çalışmalarının karşılığını almak istediklerini ifade etti.

World Challenge Club Spor Merkezi'ndin maaşlarını ödemedğini anlatan bir antrenör, "Spor merkezinden benimle birlikte yedi kişi daha maaşlarını alamadı. Pandemi sebebiyle beş ay boyunca maaşlarımız düzenli olarak yatmadı. Ne kadar idare etsek de artık bizi kasten oyalamaya başlamışlardı. Söz verdikleri tarihte maaşlarımızı yatırmadılar. Biz de işten ayrıldık, kalan alacaklarımızın ödenmesini istedik. Kurumun sahibi, maaşlarımızın yarısını verip elini ayağını salondan kesti ve yönetimi devrettiğini söyledi. Bu şahıs da bizim zor durumda olduğumuzu bildiği halde bizimle hiçbir şekilde uzlaşmaya yanaşmadı ve ödeme yapmayacağını söyledi” dedi.

İLK İŞİMDE HAKKIM YENDİ

Haklarını alamamanın yanında çalıştıkları süre boyunca azarlandıklarını ve mobbing ile karşılaştıklarını ifade eden World Challenge Club çalışanı, “Gerçekten psikolojik olarak yıprattı bu süreç. 20 yaşında ilk iş yerimdi ve başıma gelenler bunlar. Çalışırken de çok yıpratıldık. En küçük bir başarısızlıkta yetersiz olarak tanımlandık. Çeşitli hakaret ve küfür dolu ses kayıtları, çalışanlarla bulunduğumuz gruba gönderiliyordu” dedi.

World Challenge Club’dan 18 bin TL’lik alacağının 10 bin TL’sini ısrarı sonucunda ancak bayram öncesinde alabildiğini anlatan antrenör, şunları söyledi:
“Emek verdim, çalıştım ama karşılığını alamıyorum. Orada çalışanlara, çalışacak olanlara ve hala kayıt yaptıranlara yaşadığım haksızlığı duyurmak istiyorum. İcra mesajları alıyorum, borçlarımı ödeyemiyorum. Hakkım olan parayı almak için bile aylarca bekledim. Hala tamamını alabilmiş durumda değilim.”

PANDEMİDE VİRÜS RİSKİ İLE ÇALIŞTIK

"Pandemi döneminde salonu biz ayakta tuttuk. Öğrencilerle birebir en az 45 dakika yakın mesafeden ders yapıyorduk. Pandemi koşullarına göre oldukça riskli olmasına rağmen çalışmaya devam ettik. O süreçte bizim çalışma koşullarımızı etkilemeyen pandemi, şimdi hakkımı aradığımda beni etkiliyor. 'Pandemi yüzünden para ödeyemiyoruz' diyorlar. Ancak bizim ücretlerimizi vermeden stajyer alımı yaptılar. 3 aylık bin TL olarak sözleşme imzalattılar. Hatta stajyerlerin kulağına, baş antrenörlerin maaşlarını alamadığı gitmişti. Biz yine de salonu kötülemedik, dişimizi sıktık. O stajyer arkadaşlar da paralarını alamadan işten çıktı.”