Spotify, bir süredir üzerinde çalıştığı "Hey Spotify" komutu ile uygulamayı çalıştırma özelliğini, bazı kullanıcılar için hizmete sundu.

Spotify'dan yeni özellik: Sesli komut ile uygulama çalışacak

Spotify, bir süre önce test etmeye başladığı "Hey Spotify" komutu ile uygulamayı çalıştırma özelliğini, bazı kullanıcılar için hizmete sundu. Bu özellik, Spotify'ın telefona dokunmadan dahi çalıştırılabilmesini ve istenen bir şarkının ya da podcastin dinlenebilmesini sağlıyor.

Webtekno'nun haberine göre; son yılların en popüler çevrimiçi müzik ve podcast platformu Spotify, bir süre önce yeni bir özelliği test etmeye başlamıştı. Bu özellik, kullanıcıların sesli komut ile uygulamayı aktifleştirebilmesini sağlıyordu. Yakın geçmişte oldukça kısıtlı bir kullanıcı kitlesi ile test edilen bu özellik, şimdi daha geniş bir kullanıcı kitlesinin hizmetine sunulmuş durumda. Spotify, bu özellik kapsamında "Hey Spotify" komutu ile telefona dokunmadan açılabiliyor.

Geçtiğimiz saatlerde Spotify'ı açan bazı kullanıcılar, uygulama içi bir bildirimle karşılaştılar. Bu bildirimde Hey Spotify özelliğinin kullanıma hazır olduğunu duyuran geliştiriciler, kullanıcıya özelliğin aktif edilip edilmeyeceğini soruyorlar. Bu özelliğin kullanılabilir olmasına izin veren kullanıcılar, Hey Spotify cümlesi ile çevrimiçi müzik platformu uygulamasını kullanmaya başlayabiliyorlar.

Bu arada, Spotify'ın yerleşik olarak sunulan sesli kontrol özelliği zaten bulunuyor. Ancak uygulama, bugüne kadar sesli komutlarla aktifleştirilemiyordu. İşte bu özellik, uygulamanın başlamasının da sesli komutlarla yapılmasını sağlıyor. Böylelikle kullanıcılar, telefonlarını ellerine bile almadan Spotify kullanmaya başlayabilirler. Özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman ulaşacağı, şu an için bilinmiyor.