NBA takımlarından San Antonio Spurs’ün baş antrenörü Gregg Popovich, “Eğer Trump’ın bir beyni olsaydı, insanları birleştirmek için bir şeyler söylerdi” dedi. Popovich, ırkçılığa karşı bir şeylerin değişmesi gerektiğini belirtti

Spurs koçu Popovich: Trump’ın beyni olsa insanları birleştirmeye çalışırdı

HABER MERKEZİ

Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) takımlarından San Antonio Spurs’ün baş antrenörü Gregg Popovich, George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan eylemler ve ABD yönetiminin tavrıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Polis şiddetinin ve ırkçılığın daha önce de toplum tarafından görüldüğü belirten Popovich, liderlik ve sorunun ne olduğunu anlamadan asla bir değişikliğin olmayacağını söyledi.

The Nation'dan Dave Zirin’e konuşan Popovich, “Hepimiz bu polis şiddetini ve ırkçılığını daha önce de gördük ama hiçbir şey değişmiyor. Bu yüzden bu protestolar çok patlayıcıydı. Ancak liderlik ve sorunun ne olduğunu anlamadan, asla bir değişiklik olmayacak. Ve beyaz Amerikalılar bu problemi sonsuza dek düşünmekten kaçındı, çünkü bundan kaçınabiliyor olmak bizim için bir ayrıcalıktı. Bu da değişmeli” ifadelerini kullandı.

‘SİYAHLARIN YAŞAMI DEĞERLİDİR DİYEN BİR BAŞKANA İHTİYACIMIZ VAR’

Trump hakkında da çarpıcı ifadeler kullanan Popovich, ABD Başkanı’nın halkı birleştirmeye çalışmadığını dile getirdi ve “Bu inanılmaz. Eğer Trump’ın bir beyni olsaydı, insanları birleştirmek için bir şeyler söylerdi. Ama insanları bir araya getirmeyi umursamıyor” dedi.

“Ne yapılması gerektiği çok açık. Bir basitçe ‘siyahların yaşamları değerlidir’ diyen bir başkana ihtiyacımız var” ifadelerini kullanan Spurs koçu, Trump’ın bunu asla yapmayacağını dile getirdi.

Dünyanın en önemli basketbol koçları arasında gösterilen 71 yaşındaki Gregg Popovich, 24 senedir San Antonio Spurs’ü çalıştırıyor.