Srebrenica Soykırım Anıtı önünde Kütahyalı’ya protesto

Gökçek ailesinin sahibi olduğu Beyaz TV'de Boşnaklara karşı nefret suçu içeren cinsiyetçi sözler sarfeden Sabah Gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı’ya tepkiler devam ederken bir tepki de Anadolu Yakası Bosna Sancak Derneği, Karadağ-Montenegro Derneği ve Rumeli Dernekleri'nden geldi. Üç dernek dün İstanbul Kartal sahilindeki Srebrenica Soykırım Anıtı önünde Kütahyalı’yı protesto etti. Ortak eylemde Rasim Ozan Kütahyalı'nın TV programındaki ırkçı, soykırım suçlarını öven, cinsiyet ayrımcısı söylemi kınandı. Yapılan açıklamada Kütahyalı’nın ırkçı, nefret suçu içeren sözlerinin cezasız bırakılmaması istendi.

Çok sayıda suç duyurusu

Yandaş gazeteci Rasim Ozan Kütahyalı, geçen hafta Gökçek ailesine ait Beyaz TV'de yayınlanan 'Derin Futbol' programında “Kusturmalı Boşnak saksosu” demişti. Tepkiler üzerine Beyaz TV’den kovulan Kütahyalı hakkında çok sayıda suç duyurusunda bulunulmuştu.

İktidara sığınarak kendisini savundu

Kütahyalı ise tepkiler üzerine üzgün olduğunu Boşnaklara hakaret etmediğini iddia ederken yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: "ABD 27 Kasım ve sonrasındaki süreçte Türkiye’ye çok kuvvetli saldırıya hazırlanıyor. Şimdi birlik zamanıdır. Bu ABD saldırısında hedef AK Parti ve Erdoğan değil hedef Türkiye’dir. Hedef tüm Türkiye pasaportlarıdır. Farklılıklarımızı bir süre için tıpkı Bosna halkının 1992-95 arası yaptığı gibi paranteze almalıyız. Gün birlik ve bütünlük günüdür. Ne acı ki benim gibi bilge kral Alia’nın, Bosna direnişinin ve Boşnak halkının hayranı bir adam tam tersi gibi algılatılmak isteniyorum. 1992-95 arası Boşnak halkının bilge kral Alia İzzetbegoviç’in liderliğindeki soylu direnişi Türkiye için büyük emsaldir. Buna sebep ne olduğunu bile bilmeden yaptığım bir zevzekliktir. Bana öfkeli tüm Boşnak kardeşlerim haklıdır. Ben samimiyetle incinerek bana küfreden Boşnak kardeşlerimi dahi anlıyor ve hepsine hak veriyorum."