Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da dört kilisede ve iki otelde patlama meydana geldi. Sri Lanka medyasına göre patlamalar Shangri-la ve Cinnamon Grand otelde meydana geldi. Patlamaların bomba kaynaklı olduğu ifade edildi. 207 kişi yaşamını yitirirken 500’den fazla kişi de yaralandı. Yetkililer intihar saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını açıklarken, başbakan ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı. Diplomatik kaynaklardan edinilen […]

Sri Lanka’da kilise ve otellere saldırı: 207 kişi yaşamını yitirdi

Sri Lanka’nın başkenti Kolombo’da dört kilisede ve iki otelde patlama meydana geldi. Sri Lanka medyasına göre patlamalar Shangri-la ve Cinnamon Grand otelde meydana geldi. Patlamaların bomba kaynaklı olduğu ifade edildi.

207 kişi yaşamını yitirirken 500’den fazla kişi de yaralandı. Yetkililer intihar saldırısı ihtimali üzerinde durduklarını açıklarken, başbakan ulusal güvenlik konseyini toplantıya çağırdı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Sri Lanka’da otel ve kiliselere yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 2 Türk vatandaşı mühendis de yaşamını yitirdi.

Kiliselerde Paskalya Bayramı için birçok Hristiyan bir araya geliyordu.

Saldırı haberlerinin devam etmesi sonrası Savunma Bakanlığı gece sokağa çıkma yasağı getirdi. Buna göre sokağa çıkma yasağı 18.00’de başlayıp 06.00’ya kadar sürecek. Ayrıca asılsız haberlerin yayılmasını önlemek amacıyla aralarında Facebook ve WhatsApp’in de bulunduğu sosyal medya uygulamalarına erişim geçici süreliğine kısıtlandı.

Savunma Bakanlığı’nın son açıklamasına göre ise saldırılarda en az 207 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi de gözaltına alındı.

Yaralı sayısının çok olması sebebiyle kan bağışı çağrısı yapıldı. 22 milyon nüfusu olan Sri Lanka’da halkın yaklaşık yüzde 70’i Budist, yüzde 12.6’sı Hindu, %9.7’si Müslüman ve %7.6’sı Hıristiyan.