Sri Lanka polis sözcüsü Ruwan Gunasekara, Paskalya günü meydana gelen bombalı saldırılarla bağlantılı ölü sayısının 359’a yükseldiğini ve 18 şüphelinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Bu gözaltılarla birlikte şüpheli teröristlerin sayısı 58’e çıktı. T24’ün haberine göre; Gunasekara, polisin “olağanüstü hal yetkilerini kullanarak” dört ayrı noktaya operasyonlar düzenlediğini ve bu noktalarda aldıkları istihbarata göre “saldırılarla bağlantıları olan […]

Sri Lanka’da ölü sayısı 359’a yükseldi

Sri Lanka polis sözcüsü Ruwan Gunasekara, Paskalya günü meydana gelen bombalı saldırılarla bağlantılı ölü sayısının 359’a yükseldiğini ve 18 şüphelinin daha gözaltına alındığını açıkladı. Bu gözaltılarla birlikte şüpheli teröristlerin sayısı 58’e çıktı.

T24’ün haberine göre; Gunasekara, polisin “olağanüstü hal yetkilerini kullanarak” dört ayrı noktaya operasyonlar düzenlediğini ve bu noktalarda aldıkları istihbarata göre “saldırılarla bağlantıları olan kişileri”  gözaltına aldığını belirtti.

Polis sözcüsü ayrıca bazı yaralıların hastanede hayatını kaybettiğini ve ölü sayısının 359’a çıktığını bildirdi.

‘Saldırganlardan biri İngiltere’de eğitim görmüş’

Sri Lankalı yetkililer, bombalı saldırıların sorumlularından birinin İngiltere ve Avusturalya’da okuduğunu söyledi.

Üst düzey bir yetkilinin BBC‘ye verdiği bilgiye göre 2000’lerin ortasında İngiltere’ye giden şüpheli, üniversiteden mezun olmadan geri döndü.

Savunma Bakanı yardımcısına göre bu kişi daha sonra Avustralya’ya giderek üniversitede bazı dersler aldı.

Bugün başkent Kolombo’da bir bomba daha bulundu. Savoy sineması yakınlarındaki bomba kolluk kuvvetleri tarafından kontrollü şekilde patlatıldı.

IŞİD, pazar günü yapılan saldırıları dün üstlendiğini açıklamıştı. Sri Lanka’lı üst düzey bir hükümet yetkilisi saldırıların “radikal İslamcılar tarafından Yeni Zelanda’daki cami saldırılarına karşılık olarak yapıldığını” ifade etmişti.