Antalya’daki Rixos Otel’de zorunlu stajını yaparken şüpheli şekilde hayatını kaybeden 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş, Çağlayan Adliyesi önünden seslendi: "Tek talebim adalet."

Staj gördüğü otelde şüpheli şekilde hayatını kaybeden Burak'ın babası: Tek talebim adalet

Damla SÜRGÜLÜ

Antalya'da Fettah Tamince'nin sahibi olduğu Rixos Otel’de staj yaparken, otelin havuzunda ölü bulunan 16 yaşındaki Burak Oğraş’ın babası Murat Oğraş'ın adalet mücadelesi sürüyor. Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması yapan Murat Oğraş, katillerin belli olmasına rağmen 10 yıldır adalet sağlanmadığını söyledi.

"Adalet istiyoruz" pankartının açıldığı açıklamada konuşan Oğraş, şöyle konuştu:

"Oğlum katledilğinde dönemin Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler tarafından cinayet örtbas edilmeye çalışıldı. Verdiğim mücadele sonucunda bunu başaramadılar; oğlumun dosyası şüpheli olarak kayıtlara geçti ve hâlâ kasten öldürme suçlamasıyla devam ediyor. Dosyasının verildiği ilk savcı dosyayı açmadan, hiçbir şey yapmadan emekli oldu. İkinci savcı dosyayı olduğu gibi ulusal kriminal büroya gönderdi. İlk etapta delilleri kasti olarak kararttılar. Savcı ve polis olay yerindeyken şüpheliler delillere rağmen oğlumun telefonunu yok ettiler. Görgü tanığı da var hâlâ 10 yıldır adalet sağlanamamakta."