Stajyer sağlık öğrencileri hastanelerde yemek servisinden yararlanabilecek

Stajyer öğrencilere ücretsiz yemek hakkı

BİRGÜN / İZMİR

18 Aralık 2018 Tarih ve 477 sayılı karar ile Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren yönetmenlik değişikliği uyarınca, hastanelerde çalışan stajyer sağlık öğrencileri de hastane yemekhanesinden ücret ödemeden yararlanabilecek.

Yataklı Tedavi Kurumları İşletme Yönetmenliğinde yapılan değişiklikle, “Yataklı tedavi kurumlarında staj yapan öğrenciler, staj yaptıkları günlerle sınırlı olmak üzere hastalar için oluşturulmuş yemek servisinden ücret ödemeden yararlandırılır” denildi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Genel Sekreteri Pınar İçel Çepe, daha önce stajyer sağlık öğrencileri hastane yemekhanelerinden yararlanabiliyorken, bir süre önce ekonomik kriz nedeniyle bu haklarının elinden alındığını, bu kararla yanlıştan dönüldüğünü ve öğrencilerin yemeklerinden tasarruf olamayacağını söyledi.

Sağlık çalışanları bir süre önce, hastanelerde çalışan stajyer sağlık öğrencilerine ekonomik kriz ve tasarruf bahane edilerek yemek verilmemesini protesto için, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde basın açıklaması gerçekleştirmişlerdi.