Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, giyim kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle çalışanlarının ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı tişört ve aksesuar kullanmasını yasakladı. Yasağın duyulmasıyla boykot çağrıları yapıldı

Starbucks'a boykot çağrısı: Çalışanlarına 'Siyahların Yaşamı Değerlidir' logolu giysiler yasakladı

ABD'de George Floyd'un ırkçı polis memuru Derek Chauvin tarafından dakikalarca nefessiz bırakılarak boğulmasının ardından başlayan ırkçılık karşıtı protestolar devam ederken Starbucks’ın çalışanlarına verdiği bir talimat tepki çekti.

Buzfeed'de yer alan habere göre; Şirket, ‘Black Lives Matter’ (Siyahların Yaşamı Değerlidir) temalı tişörtlerin, aksesuarların, hatta rozet ve düğmelerin bile ‘giyim kurallarını’ ihlal ettiğini bu nedenle yasak olduğunu duyurdu.

Sitenin yayınladığı şirket içi yazışmaya göre bu, ‘politik, dini veya kişisel bir sorunla’ ilgili herhangi bir aksesuara yönelik kapsamlı bir yasağın bir parçası olarak değerlendirildi.

Bu yasağın duyulmasıyla sosyal medyada Starbucks’a tepki yağdı ve boykot çağrıları yapıldı. ‘#BoycottStarbucks’ hashtag’i altında binlerce kullanıcı tepkilerini dile getirdi. Boykot çağrısına Emmy Rossum, Katie Mowgley, Reason gibi pek çok ünlü isim de destek verdi.

Pek çok kullanıcı, kahve sahiplerinin isimlerini bardaklarına yazmasıyla ünlü Starbucks’ın çalışanlarına, bu kez de her bir bardağa ‘Siyahların Yaşamı Değerlidir’ yazarak yanıt vermesi çağrısında bulundu.

"IRKÇILIĞA KARŞIYIZ" AÇIKLAMASI YAPILMIŞTI

Starbucks, George Floyd'un ırkçı polis tarafından öldürülmesinin ardından ırkçılığa ve her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu belirten bir açıklama yapmıştı.

Yapılan açıklamada "Değişimin bir parçası olmak için kararlıyız" denilmişti.