Starbucks, ABD ve Kanada’nın çeşitli eyaletlerindeki yaklaşık 10 bin şubeden 400’ünün önümüzdeki 18 ay boyunca kapalı kalacağını açıkladı

Starbucks, ABD'de 400 şubesini kapatıyor

Covid-19 salgını nedeniyle satışları azalan Starbucks, ABD'de bulunan 400 şubesini kapatma kararı aldı. Salgın nedeniyle yapılan kısıtlamalar kaldırıldıktan sonra tüm şubelerin açılmasına rağmen yaklaşık 2,2 milyar dolar kaybedeceğini belirten ABD'nin Seattle merkezli ünlü kahve mağazalar zinciri, bu sayede krizden en az zararla çıkmayı hedefliyor.

Reuters'ın haberine göre; ayrıca şirketin yeni açılan şubelerinden yaklaşık 50'sinin de yalnızca arabaya servis ve elden teslim şeklinde hizmet vereceği söylendi.

Dünyanın en büyük kahve zincirinin hisseleri, beklenenden daha büyük bir cari çeyrek kaybı ve gelirde 3 milyar doların üzerinde bir düşüş öngördüğü için %4'ten daha fazla düştü.

Şirket, ABD ve Kanada’da hangi şubelerin kapalı kalacağı bilgisini paylaşmadı. Fakat Starbucks CEO'su Kevin Johnson yaptığı basın açıklamasında, bu mağazaların üniversite kampüsleri ya da alışveriş merkezlerindeki gibi "yüksek sosyal toplanma yerlerinde" olacağını söyledi.