Starbucks personeline ırkçılık eğitimi verecek

Dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks, yaptığı açıklamada 29 Mayıs günü öğleden sonra, çalışanlarına ırkçılığın önüne geçmek ve etik değerlere yönelik eğitim vereceği için şirketin ABD’de bulunan tüm mağazalarının kapatılacağını ifade etti.

NTV’de yer alan habere göre, Starbucks CEO’su Kevin Johnson, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Son birkaç günümü Philadelphia'da ekibimle birlikte neleri yanlış yaptığımızı ve bunu düzeltmek için atmamız gereken adımları öğrenerek geçirdim. Durum Starbucks ile sınırlı olmamakla birlikte, nefret söyleminin çözümün bir parçası olmaya kararlıyız. Mağazamızı ırksal önyargı eğitimi için kapatmamız, şirketimizin her seviyesinden ve yerel topluluklarımızdaki ortaklıklardan gelen özveri gerektiren bir yolculuğun sadece ilk olacak” ifadelerini kullandı.

Şirketin eğitim programı kapsamında ABD’de genelinde bulunan yaklaşık 8 bin Starbucks şubesinin kapatılacağı bildirildi. Bu kapsamda yaklaşık 175 bin Starbucks personeli, örtülü yanlılık, ayrımcılık, önyargı gibi sorunların önüne geçmek için eğitime teşvik edilecek.

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz hafta ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki Afro-Amerikalı Starbucks'a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başladı, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü sipariş vermelerini ya da çıkmalarını istedi.

Siparişi arkadaşları gelince verecek olan müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırdı, müşterilerini 'özel mülke izinsiz girme' suçlamasıyla gözaltına aldırdı.