Starbucks, siyahi iki müşterisini gözaltına aldırdı!

Küresel kahve zinciri Starbucks'ın Pennsylvania'daki bir şubesi, sipariş vermek için arkadaşlarını bekleyen Afro-Amerikalı iki müşterisini gözaltına aldırdı. Konuyla ilgili ABC News kanalına konuşan Starbuck CEO'su Kevin Jonhson, "Perşembe günü bir mağazamızda yaşananlar ayıptı, yanlıştı" dedi ve müşterileri gözaltına aldıran müdürün artık görevde olmadığını açıkladı.

BBC Türkçe'nin haberine göre, geçen hafta ABD'nin Pennsylvania eyaletinin Philadelphia kentinde yaşanan olayda iki Afro-Amerikalı Starbucks'a gelerek üçüncü arkadaşlarını beklemeye başladı, bu sırada yanlarına gelen mağaza müdürü sipariş vermelerini ya da çıkmalarını istedi.

Siparişi arkadaşları gelince verecek olan müşteriler dışarı çıkmayı reddedince mağaza yönetimi polis çağırdı, müşterilerini 'özel mülke izinsiz girme' suçlamasıyla gözaltına aldırdı.

İki arkadaşın beklediği üçüncü kişi ikilinin gözaltına alınmasına tanık oldu. Yaşanan olay bir müşteri tarafından kameraya çekildi. Görüntülerde müşterilerin "Niye gözaltına alıyorsunuz? Onlar bir şey yapmadı" dediği duyuluyor.