Pek çok yurttaş virüs tehdidi nedeniyle evden çıkmamayı tercih ediyor. Evde kalmak belli bir süre sonra sıkıcı bir hâl alsa da bugünlerde yeni hobiler edinmenin tam zamanı. Uzmanlar, düzenli yapılan aktivitelerin stresle başa çıkmak için iyi bir yol olduğunu söylüyor

Stresi yeni hobilerle yenin

Koronavirüse karşı alınan tedbirler kapsamında pek çok yurttaş evden çıkmamayı tercih ediyor. Vaktinizin çoğunu evde harcadığınız şu günlerde, kitap okumak, film izlemek, müzik dinlemek gibi aktivitelerin yanı sıra yeni hobiler edinebilirsiniz. Panik ve stresten biraz da olsa uzaklaşmak için evinizde olan malzemelerle kendinize yeni uğraşlar yaratmak da fayda var.

Salgın nedeniyle evden dışarı çıkamayanlar için farklı uğraşların depresyonu önleyeceğini dile getiren Klinik Psikolog Claudia W. Allen, “Aktif olun ve gününüz için bir plan oluşturun. Evden çalışmıyorsanız düzenli olarak yaptığınız farklı etkinliklere sahip olmak dengede kalmanıza yardımcı olacak. Bu yaklaşım aslında depresyonun önlenmesine yardımcı olacak” dedi.

Hareketli ve meşgul olmanıza yardım edecek hobiler:

BOYAMAYLA STRES ATIN

Evde yapılabilecek hobiler arasında en zevkilerden biri de boyama yapmak. Rengarenk boya kalemleri ve büyükler için boyama kitaplarıyla bu hobiye vakit kaybetmeden başlayabilirsiniz. Ayrıca akıllı telefon ya da tabletlerinize ücretsiz olarak boyama kitabı uygulamalarını indirebilirsiniz.

SABIR VE KONSANTRASYON İÇİN ORİGAMİ

Sabır ve konsantrasyonu artıran kağıt katlama sanatı olarak bilinen origamiyi çocuklarınızla birlikte yapabilirsiniz. Bunun için ihtiyacınız olan tek şey renkli bir kağıt parçası.Origami yapımı için resimli anlatımlardan ve ya videolardan yardım alabilirsiniz. Kolaydan zora doğru tahmin edemeyeceğiniz kadar çok modellerden birini yapmaya başlayabilirsiniz.

AYRAÇLARLA OKUMAYA HEVESLENDİRİN

Ayraçlar kitaplar, defterler, dosyalar ve başka şeyler arasında yerinizi bulmanızı sağlayan, size yol gösteren nesneler. Bir yerden satın almak yerine birbirinden eğlenceli ayraçlar yapabilirsiniz. Hem çocuklar için güzel aktivite olacak hem de kitap okumalarına heveslendirme konusunda yardımcı olacaktır.

TAÇLARINIZI YENİDEN YAPIN

Yapay veya kağıttan hazırladığınız çiçeklerle kıyafetlerinize yakışacak taç yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan malzemeler: Kurdele benzeri kumaş parçası, kağıt çiçekler, boncuk ve yapıştırıcı. Kullanmadığınız taçları ise boncuklar ya da kağıt çiçeklerle tekrar kullanabilir hale getirebilirsiniz.