Akhisar Belediyespor yenilgisinin ardından Kayseri deplasmanında da bir hayli zorlanan Beşiktaş sahadan 2-1 galip ayrılmayı başardı. Kartal’ın sayıları Gomez ve Sosa’dan geldi

Bu sezon deplasmanda hiç maç kaybetmeyen Beşiktaş, kendi evinde henüz galibiyeti olmayan Kayseri’ye konuk oldu. Şenol Güneş, sakat olan Ersan’ın yerine kadrosundaki stoperler Franco ya da Miloseviç yerine Tosiç’i savunmanın göbeğine yamalamayı tecih etmişti. Oğuzhan ve Quresma’nın yokluğunda Kayseri’nin kilidini açan Kaleci Tolga oldu. Tecrübeli eldiven eliyle topu Sosa’nın koşu yoluna yolladı. Arjantinli rakip yarı sahaya girerken topla buluştu ve Mario Gomez’i kaçırdı. Alman yıldızın yeteneği ve tecrübesi kzleciyi geçip topu ağlarla buluşturmak için yeterliydi. Erken gelen golün Beşiktaş için maçı kolaylaması bekleniyordu. Ancak set oyununda ilk yarı boyunca daha etkili olan ev sahibi takımdı. Skoru eşitlemeleri de çok sürmedi. Köşe vuruşundan dönen topta Deniz Türüç’ün gelişigüzel şutunu altıpas üzerinden Biseswar derleyip toparladı. İsmail Köybaşı çıkmakta gecikmese Hollandalı oyuncu ofsayta kalacaktı. Maç Beşiktaş için iyice sevimsiz bir hale gelmiştiki sahneye yine Sosa çıktı. Milli futbolcu Sol kanatta, ceza sahası çizgisine yakın bir noktadan kullanılan serbest atışta topu yakın köşeye gol olabilecek tek noktaya gönderdi.

İkinci yarıda Kayserispor oyunu rakip yarı sahaya taşıyıp Beşiktaş’a baskı kurarak rakibinin savunma zaafiyetinden yararlanmayı amaçlıyordu. Ancak Beşiktaş kaptığı toplarla hızlı çıkarak pozisyonlar üretiyordu. Oyunun temposunun artması konuk ekibe yarıyordu. İkinci yarıda Beşiktaş art arda pozisyonlar yakaladı. Beşiktaş’ın hücum oyuncuları son pas ya da vuruş tercihlerinde biraz becerikli olsalar rakibin fişini ilk yarının başında çekebilirlerdi. Teknik direktörlerin oyuna ilk hamleleri aynı bölgeye oldu. Tolunay Kafkas Oğulcan’ın yerine Diego Lopes’i, Şenol Güneş ise sakatlanan Gökhan Töre’nin yerine Kerim Frei’yı oyuna aldı. İkinci değişiklikler de her iki teknik adam forvet oyuncusu sahaya sürerken Şenol Güneş oyun düzenini koruyarak Gomez’in yerine Cenk Tosun’u oyuna aldı. Furkan’ın yerine Yakubu’yu oyuna alan Kafkas, üçüncü bölgedeki oyuncu sayısını arttırıyordu. Kayseri’nin son çeyrekteki baskısı ve yakaladığı pozisyonlar Beşiktaşlıların yüreğini ağzına getirse de üç puanı hanesine yazdıran Siyah Beyazlılar oldu.

stresli-zafer-93905-1.