"Su-35 ve Su-57 uçaklarının teslimatı görüşülüyor"

RIA haber ajansı, Rus yetkililere dayandırdığı haberinde, Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçağı konusunda Türkiye ve Rusya’nın teslimat görüşmeleri yaptığını belirtti.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü Moskova ziyaretinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le birlikte Uluslararası Havacılık Fuarı MAKS-2019’u ziyaret etmiş ve Su-57 uçaklarını incelemişti.

Bugün yeni bir gelişme yaşandı. Rus yetkili, Türkiye ile Rusya’nın Su-35 ve Su-57 tipi savaş uçağı konusunda Türkiye ve Rusya’nın teslimat görüşmeleri yaptığını açıkladı.

"TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR İLGİSİ VAR"

Sputnik Türkiye'nin aktardığına göre, Rusya'nın federal askeri-teknik işbirliği servisi FSVTS'nin direktörü Dmitriy Şugayev, Türkiye'yle Rus savaş uçakları Su-35 ve Su-57'nin teslimatına ilişkin görüşme yürütmekte olduklarını söyledi.

Türkiye'nin Rus yapımı Su-35 ya da Su-57 savaş uçakları satın alması ihtimali hakkındaki bir soru karşısında şunları söyledi:

"Türk meslektaşımla (Türkiye Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir) görüşmelerim olacak. Ele alacağımız hususlardan birisi S-400 teslimatı. Ardından Su-35 ve Su-57 teslimatı ihtimali üstünde konuşmakla sürdüreceğiz görüşmemizi, zira Türkiye'nin önemli bir ilgisi söz konusu."

Şugayev açıklamalarında, "Ancak kontrat imzalamaya yönelik görüşmeler yapılıp yapılmayacağını söylemek için erken. Türk tarafı herhangi bir başvuruda bulunmuş değil. Bunun öncesinde danışma içeren birtakım toplantılar yapmamız gerekmekte" ifadelerini kullandı.