"Şu Fatsa’nın Yolları" belgeseli, 14 Ekim’de Ayvalık’ta gösterilecek.

“Şu Fatsa’nın Yolları” Ayvalık’ta

BİRGÜN EGE

Sol Kültür’ün desteği ile Nurşen Bakır tarafından hazırlanan “Şu Fatsa’nın Yolları” belgeselinin gösterimi 14 Ekim Perşembe günü Ayvalık’ta yapılacak. Ayvalık Sanat Fabrikası’nda gerçekleştirilecek belgeselin gösterimi saat 19.30’da başlayacak. SOL Kültür Ayvalık Temsilciliği tarafından gösterimi yapılacak belgesele, SOL Parti Parti Meclisi Üyesi Levent Hekim de katılacak.

Ücretsiz olan etkinliğin davetiyesinde şu bilgiler verildi:

“Türkiye yetmişli yıllarda büyük ve çalkantılı bir dönem geçirdi. Fatsa direnişi ise o yıllarda yurt çapında yürütülen bu direniş mücadelesinin bir parçası olarak, Fatsa halkının ve Fatsalı devrimcilerin o mücadeleyi en ileri boyutlara ulaştırdığı bir örnek oldu. Dünü, bugünle buluşturarak, Fatsa’nın bugüne kadar vurgulanmayan yanlarını, arkasındaki büyük hareketi, mücadelenin içerisinde yer almış kadınları, devrimci gençleri, tüm neşeleriyle isyan eden çocukları, ellerinde tırpanlarıyla işçileri, köylüleri, emekçileri, Fatsa’nın tüm yönlerini bizlere taşıyan Nurşen Bakır’ın gerçekleştirdiği Şu Fatsa’nın Yolları belgeselimize davetlisiniz.

Şu Fatsa’nın yollarında ne anlatılıyor?

Türkiye tarihinin bir döneminde 80 karanlığı öncesinde, Türkiye'nin bir Karadeniz kıyısındaki bir ilçede o günlerde nüfusu ancak 20 binlerde olan Fatsa'da ne oldu? Sahi neler oldu Fatsa'da? Neler yaşandı Şu Fatsa'nın yollarında?” Bu soruları yanıt aranan “Şu Fatsa’nın Yolları” belgesel gösterisine katılımınız bizleri memnun edecektir.”

su-fatsa-nin-yollari-ayvalik-ta-930923-1.